8 gedachten over “Mooier, veiliger, karakteristieker?

  1. Incidenteel kom je soms iets tegen in het dorp wat nog de karakteristieke waarde heeft van weleer Echter gemeentelijke bestuur heeft op grote schaal en wansmakelijk de authenticiteit van Blaricum VERNIETIGD . Reaktie van Maria Piel .

  2. Zeer gevaarlijk voor fietsers die hoge stoepranden. De straatjes zijn smal en bij passeren van auto/fietser riskant.
    Tevens niet praktisch om onkruidvrij te houden.

  3. He wat jammer nu al die negatieve berichten. Zie ook de voordelen, bijvoorbeeld. als iemand op de fiets gewoon midden op de weg blijft rijden, moet een auto er wel achter blijven dit remt de snelheid al af. En je gaat me niet vertellen dat in zo’n straatje hard wordt gereden, dat is onmogelijk met al die heggen en de lengte van het straatje en de vele kruisingen. Maar ik geef toe, gekken houdt je altijd. De heggen blijven op deze manier beter beschermd, omdat een automobilist het wel laat om over die trottoirband heen te rijden. Onkruid verwijderen is juist veel makkelijker in dat opstaande randje weet ik uit ervaring. Geen plassen meer langs de weg en het water wordt via het gescheiden rioolsysteem meteen aan het grondwater toegevoegd. Is trouwens een opdracht die de gemeente heeft om verdroging tegen te gaan. Natuurlijk was het vroeger anders, maar niets blijft hetzelfde in deze snel veranderde maatschappij. Vroeger had je zandwegen in Blaricum, toe klaagde de mensen op maandag (wasdag) dat als er een boerenkar langs kwam in droge tijden dat het opwaaiende stof de net opgehangen was weer vuil maakte. De gemeente gaf Timo Rozendaal opdracht om met een sproeiwagen de wegen nat te maken om dat probleem te tackelen. Wat Timo dan ook keurig deed.

  4. Op zch kan ik me voorstellen dat je de stenen bij elkaar zou willen houden. Die lelijke betonnen rand een 10 cm lager ?

Geef een reactie