3 gedachten over “Hoeveel stikstof …

 1. Hoeveel CO2 hebben die kerstbomen opgeleverd die vele jaren lang verbrand zijn tijdens het jaarlijkse midwintervuur 🤔

 2. Wereldwijd heel veel schat ik, indien men bedenkt dat er ongeveer anderhalf miljard christenen (of wat daar voor doorgaat) zijn. Deel dat aantal nou gemakshalve eens door {2,5 (per gezin) + 0,5 voor alle bedrijven en openbare ruimten bij elkaar}, dan kom je grosso modo uit op 500 miljoen kerstbomen.

  Het voorgaande is uiteraard enigszins natte vingerwerk om snel de gedachten te bepalen. Edoch, tel uit, de hoeveelheden stikstof, zuurstof en CO2, die men via kerstbomen uit de natuurlijke kringloop haalt

  Nu hebben wij heel sluwe overheden, bankiers en lobbyclubs, vooral op het niveau van de Europese Unie, die het gebruik van BIOMASSACENTRALES stimuleren, onder meer via het verlenen van subsidies.
  Ter promotie daarvan huren diezelfde overheden, bankiers en lobbyclubs al even geslepen marketeers in, die worden geacht de burger te indoctrineren met het idee dat subsidies gratis zijn; dat het in de fik steken van (kerst-) bomen duurzaam en energieneutraal is; en dat deze ingesleten gewoonte daarom JUIST GOED voor het milieu is.
  Laten we hopen dat het gezonde verstand uiteindelijk zegeviert.

 3. Hoeveel uitstoot hadden we kunnen voorkomen als de 3 auto’s op de foto nooit uit de fabriek waren gekomen, en waren vervangen door gewone fietsen? Als we dit nu eens doorrekenen naar alle auto’s wereldwijd…

Geef een reactie