Vitus Beach – en andere

Ook de locale horeca is op verschillende manieren bezig klaar te zijn voor het nieuwe normaal. Zo heeft Vitus het concept van Blaricum Beach ‘aan land gehaald’ (met her en der een opgetrokken wenkbrauw), gaat d’Ouwe Tak wat meer met een weersbestendige terrasoverdekking werken en zou Moeke Spijkstra voorstander zijn van terrasuitbreiding op de stoep – de locale VVD heeft hiervoor een voorstel gedaan (ook her en der die wenkbrauw). Ook Bruno, Bistro Chapeau, The Red Sun, Bellevue by Britt evenals Country Deli zijn bezig om conform de nieuwe regels volgende week de deuren (en keukens) weer te kunnen openen.

5 gedachten over “Vitus Beach – en andere

 1. Het is beslist niet mijn intentie om deze prachtige fotoblog te politiseren. Geheel in de context van het geschrevene maak ik, hopelijk met permissie van de moderator, eenmalig van de gelegenheid gebruik om te melden dat de vanzelfsprekendheid waarmee begrippen als ‘nieuwe norrmaal’ en ‘intelligente lockdown’ door een groot deel van de samenleving als vanzelfsprekend worden beschouwd en zelfs lijken te worden omarmd, mij grote zorgen baart.

  “En dan doel ik niet alleen op de beperkende maatregelen in verband wat nu de Covid-19 crisis is gaan heten, maar ook de uitrol van 5G, de surveillance maatschappij, het transhumanisme gekoppeld aan Artificial Intelligence (een veel actueler onderwerp dan ik mijzelf realiseerde, waarover in een later artikel misschien meer), de verplichte vaccinaties die eraan komen, de gedwongen lockdown, het verplicht dragen van mondkapjes, het afsluiten van natuurgebieden, de 1,5 meter economie als het nieuwe normaal, ja, zelfs voor kleuters!” – Dienand Christe
  ……….
  “En net als dat de Titanic zonk en het ontstaan van wereldoorlogen achteraf altijd verklaard konden worden, maar vlak voor het uitbreken ervan nauwelijks werd opgemerkt, zie je dat mechanisme ook nu weer in werking treden. Als konijnen zijn we verblind door de koplampen van de auto die met grote snelheid op ons afkomt. Alsof iedereen opeens en masse aan het Stockholmsyndroom leidt.” – Dienand Christe
  ……….
  “Bij het intens hippe restaurant Mediamatic in Amsterdam, heeft de eigenaar Willem Velthoven zich door alle voorzorgsmaatregelen zelfs laten ‘inspireren’ (echt, zijn woorden) en ‘herontwerpt’ (weer zijn eigen woorden) hij zijn restaurant zodanig dat het geschikt is voor het ‘nieuwe’ uit eten gaan. Wat o.a. betekent dat je in een glazen mini-kas ‘gezellig’ gaat zitten eten met twee of maximaal drie personen. Regels zijn nu eenmaal regels!” – Dienand Christe
  ……….
  “Een ander opvallend onderwerp is het satanische genoegen waarmee overheden aan mensen zelf vragen om hun eigen mondkapjes in elkaar te naaien (even voor de duidelijkheid: ik ben dus niet principieel tegen het dragen van mondkapjes, maar alleen ter bescherming van kwetsbare groepen mensen zoals ouderen, mensen met long- en hartaandoeningen en een zwak immuunsysteem. En niet verplicht voor alle mensen, en helemaal niet ook nog eens voor in de buitenlucht). Alsof de bezetter in de Tweede Wereldoorlog aan de joodse bevolking zou vragen om hun eigen joden sterren te maken! De vanzelfsprekendheid en het gemak waarmee opeens allerlei ontwerpers ‘leuke’ mondkapjes gaan ontwerpen vind ik eerlijk gezegd tegelijkertijd triest als beangstigend. Ik maak deze gevoelige vergelijking bij mijn volle bewustzijn, omdat ze namelijk de essentie aangeeft waar het hier om gaat.” – Dienand Christe

  Over de huidige tijd, deel I
  https://niburu.co/lezersbrieven/15150-over-de-huidige-tijd-deel-i

  Lees ook:

  Coronavirus digital health passport to be supplied to 15 countries
  https://www.verdict.co.uk/vst-enterprises/

  How the coronavirus digital health passport works

  “Firstly, the user downloads the app and enters key information such as name, address, age and verifies their identity using their fingerprint or a facial scan.”

  Like

 2. Geweldig artikelen.
  Hartelijk dank hiervoor
  Heel blij met deze nuchtere reactie!! Wij dachten dat we de enige waren die zo schrokken van de volgzaamheid en de weinig intelligente reacties van de Nederlandse bevolking.
  Hoe zo intelligente lockdown?
  Alleen de keuze al voor deze benaming vertelt veel over de creator
  Hoe zo verplicht dragen van niet medische mondkapjes in 0V.

  Nederland lijkt wel de Apenheul geworden!!

  Like

  1. Goedemorgen C.M.; L.L.; Maria; Peter; eventuele overige lezers/kijkers.

   Niet alleen het in mijn hoofdreactie geschrevene baart mij grote zorgen, dat doet ook het zogenaamde groepsdenken. Vrijwel geen enkele kritische noot is er vanuit de reguliere media; niet internationaal en evenmin nationaal. Sterker, zodra men teveel buiten de lijntjes van het door het OMT toegestane narratief kleurt, wordt men afgekapt.
   Daarover en meer gaat dit betoog http://www.youtube.com/watch?v=PlvRflZz0m4 (tijdsduur 33m07s) van Ab Gietelink. (NB: er is enige overlap met het artikel van Dienand Christe, een aanwijzing te meer dat wij NIET gek zijn!)
   Gietelink maakt ter ondersteuning van zijn betoog keurig gebruik van een Powerpoint-presentatie. Het gemak dient de mens en daarom heb ik de schermafdrukken van de 12 slides opgeslagen als foto.
   Via mijn post op Facebook http://www.facebook.com/ronald.c.van.keekem/posts/3109826895723446 kunnen jullie aan de hand van deze foto’s snel een overzicht verkrijgen van Gietelink’s betoog.

   Voor mij is de functie van sociale media vooral: het delen van informatie met medeburgers, ook internationaal, die NIET, of op zijn best gefilterd en gekleurd (Noam Chomsky – The 5 Filters of the Mass Media Machine; http://www.youtube.com/watch?v=34LGPIXvU5M – tijdsduur 4m46s) via de MSM tot ons komt.
   De inhoud van mijn Facebook pagina is daarom in hoge mate vrij toegankelijk over onderwerpen als geopolitiek (vooral dat); milieu/natuur/ecologie/dierenwelzijn (een goede tweede); gelardeerd met vertier op muziekgebied, af en toe een ‘Jiskefetje’, een ‘Koot & Bietje’, een ‘Trumpje/Pelosi-tje’; persoonlijke zaken zijn slechts toegankelijk voor mijn familie- en vriendenkring.

   *** SPECIAAL voor Maria (vanzelfsprekend mogen de anderen mee lezen): helemaal met je eens!!
   Zie …
   1) Globalisering – http://www.facebook.com/ronald.c.van.keekem/posts/2865460920160046 (NRC artikel)
   2) Midas Dekkers (altijd een heerlijke, ‘dwarse denker’) – http://www.facebook.com/ronald.c.van.keekem/posts/3038325962873540

   3) Mijn post over het jaarlijkse Yulin Dog Meat Festival heeft mij vorig jaar enkele FB-vrienden (of wat daarvoor doorgaat) gekost, zo heftig waren de beelden. Ik KON NIET zwijgen en heb per email zelfs de Chinese ambassadeur aangeschreven. De levende beelden van de ‘wet market’ uit Wuhan ken ik eveneens.

   Maar (en NIET ter verontschuldiging van China) …
   3.1) Wet Markets treffen we ook aan in Afrika (bv. in Nigeria,met chimpansees; impala’s; cheetah’s; enz. enz.)
   3.2) Ik heb undercover opnamen gezien van aan vleeshaken spartelende varkens en koeien in slachterijen in …
   Nederland; Australie; de VS … Undercover beelden van biggetjes en kalfjes die worden geschopt en geslagen, in … jawel, dezelfde landen en TEVENS in Ierland, Denemarken, Roemenie.

   Maria, het is inderdaad KRANKZINNIG en bij ons is men helaas geen haar beter dan in China. Dankjewel dat je dit onderwerp onder de aandacht hebt gebracht.

   Oog: tot zover deze gedachtenwisseling – u mag het gesprek elders voortzetten.

   Like

 3. Je kunt tot Sint Juttemis doorgaan met testbeleid en mondkapjesverplichting .De krankzinnigheid hoe de Chinezen met DIEREN omgaan is een werkelijkheid .De krankzinnigheid dat in Nederland tussen de 4 en 5 MILJOEN nertsen in kleine kooien gefokt worden is een werkelijkheid ..De krankzinnigheid dat in Nederland er megastallen zijn met koeien ,varkens ,geiten en erbarmelijk aan hun einde komen is een werkelijkheid . Deze winter kan fataal worden als kwaadaardigheid en stompzinnigheid gehandhaafd blijven . Het opschalen van IC -capaciteit en ,het uitbreiden van opleidingen voor ziekenhuis-en zorgpersoneel is een zeer grote noodzaak .En wij moeten het niet accepteren dat voor burgers een WOB verzoek op dit moment niet mogelijk is en ,dat er een balletje wordt opgegooid door dezelfde regering om de verkiezingen van 2021 uit te stellen . Voor mij persoonlijk is er iets waar ik mij op verheug -in 1967 kwam ik voor het eerst in een klein dorp in Liguria . Het was zo mooi oorspronkelijk . Het werd mijn vakantiedorp ,met echtgenoot en kinderen . Echter Amerikanen en Aziaten met hun selfiesticks kwamen in grote getale . Tot de lock-down . Oudere dorpelingen die ik nog ken uit 1967 zeggen het dorp is weer het dorp van onze jeugd geworden . Tot mijn GROTE blijdschap heeft de burgermeester van mijn geliefd Italiaans dorpje enige dagen terug een brief op poten geschreven aan Premier Giuseppe Conte dat het dorp het massatoerisme niet meer wilt en zijn medewerking gevraagd in deze tijd van het coronavirus . Ik ga op het juiste moment terug om 1967 te voelen . Mijn oudste zoon en ik hebben een plan – hij gaat er acquarellen maken en ik maak op dezelfde plek een analoge zwart-wit foto . Reaktie van Maria Piel .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s