Bouwdrift Alliantie nu ook bij de politiek in beeld

Persbericht 11.08.2020 van Hart voor Blaricum:

Bij bewoners, omwonenden en belangstellenden is bekend dat De Alliantie wil inzetten op sloop van de bestaande vijf woningen en vervolgens twaalf (12!) woningen terugbouwen in twee lagen. Men is in afwachting van welk plan er uiteindelijk bij de gemeente wordt ingediend. Inmiddels hebben betrokkenen zich georganiseerd; ook de Stichting Karakteristiek Blaricum heeft zich daarbij aangesloten, een website is in aanbouw en een advocaat staat in de startblokken. Veelgehoorde verzuchting is ‘dus absoluut niet van dat hoge, anti-architectonische geprop als op het terrein van de voormalige brandweerkazerne‘. En ook: ‘laat men a.u.b. humaan omgaan met de twee senioren (80+ en 90+) die er nu nog wonen.’ Die willen namelijk niet weg.

Wordt vervolgd.

2 gedachten over “Bouwdrift Alliantie nu ook bij de politiek in beeld

  1. Hoek Middenweg/Verbindingsweg is geen nieuw gegeven of 1 op zichzelf staand probleem . Enige jaren geleden is er een convenant gesloten tussen de Gem Blaricum en woningcorporatie De Alliantie En daar zit de angel . Deze overeenkomst is een PYRRUSOVERWINNING voor Blaricum . Dit convenant werd gesloten toen in het zicht kwam dat woningcorporaties hun woningbezit moesten verduurzamen naar minimaal label C Opgelegd door de Centrale Overheid . Mooie oude huisjes respektvol met hun originele karakteristieke materialen verduurzamen is NIET het Mantra van De Alliantie Hun kenmerk is VERNIETIGING . Hoek Middenweg/Verbindingsweg is onderdeel van een plan om 24 woningen te slopen en op de zelfde plekken met enige roof van het openbare groen 33 woningen te bouwen . In bovenstaand bericht wordt aangehaald de verduurzaming van sociale huurwoningen door De Alliantie . Dit is niet anders dan met goedkope troep de woningen opleuken voor 6.200 euro per woning voor De Alliantie EN 4.400 euro per woning voor Blaricum En waarom Blaricum meebetaalt ? Blaricum KOOPT een belofte dat De Alliantie de betreffende sociale huurwoningen 15 jaar lang niet verkoopt ! Dan beseffende dat destijds bij de overname van de sociale huurwoningen door de woningcorporaties is vastgelegd door Blaricum dat de woningen bestemd zouden blijven voor de doelgroep waarvoor de woningen gebouwd waren . Blaricum is tot de dag van heden laakbaar in het handhaven van de zo juist genoemde overnameovereenkomst . Het convenant van enige jaren terug kent 1 clausule : Bezwaarschriften . Inzake verduurzaming lopen er 4 bezwaarschriften die 24 augustus behandeld worden . 1 bezwaarschrift van de Ekelshoek met vertegenwoordiging van 9 huurders en 3 bezwaarschriften van de Statenkamer Door de Voorlopige Voorziening door 1 van de bezwaarschriften indieners aangevraagd komt er geen Algemene Bouwstop maar de Rechtbank heeft besloten dat De Alliantie de bezwaarschriften procedure moet afwachten alvorens zij aan de slag mag op de Statenkamer . De Gemeente Blaricum heeft nu al de beslissingstermijn verschoven met 6 weken na de wettelijke termijn van 12 weken . Eind december 2020 is er meer nieuws . En je kunt verder hogerop inzake de bezwaarschriftenprocedure . .De Statenkamer vervolgt . Reaktie van Maria Piel .

    Like

  2. nog even een p.s. de Bezwaarschriftencommissie geeft een advies en B&W nemen de beslissing . Dezelfde wethoudster die dat dichtgespijkerde convenant met De Alliantie op tafel toverde mag ook beslissen over eventuele bezwaarschriften .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s