Slotweg afsluiten (?)

Dit officiële bericht hadden we nog liggen.
Het besluit zou mede genomen zijn op verzoek van de ASB – omdat die verwacht dat er door een verruiming van de bestemmingsplannen van Eemnes, meer verkeer over de Slotweg zal komen. Waardoor deze weg te sterk zou gaan slijten, slecht gaat worden, enz.
Opvallend is dat – desgevraagd – meerdere aangeslotenen van diezelfde ASB regelmatig van deze weg gebruik maken, mét een trekker. Opvallend is ook dat deze oudste weg van Blaricum wel kon worden voorzien van een erg hedendaags ogend bruggetje naar het naastgelegen Stad en Lande. En niet minder opvallend is dat zowel Eemnes, als de Politie en de Provincie negatief over de afsluiting hebben geadviseerd. Inmiddels zou duidelijk zijn dat het om een voorlopig besluit gaat.
Hoe dan ook: ook hier is oplettendheid geboden. Wordt hoe dan ook vervolgd.

4 gedachten over “Slotweg afsluiten (?)

 1. Gelezen op de site van de ASB:
  “Visie
  De ASB is actief beheerder en tracht initiatieven mogelijk te maken die het boerenbedrijf ten goede komen.”

  Deze visie is veelbelovend. Ik weet niet alle ins en outs, maar het reilen en zeilen van de ASB, zoals ik dat als burger meekrijg, lijkt niet bepaald ondersteunend aan deze visie. Zo meteen zijn er geen Blaricumse asperges meer, en zijn alle weilanden en akkers aan Staatsbosbeheer en/of Natuurmonumenten en/of Goois Natuurreservaat gegeven in ruil voor woningbouw elders in de provicine.

  Like

 2. Goois Natuurreservaat heeft de oorspronkelijkheid en de dromerige sfeer van het Kleine Heitje om zeep gebracht .Echter ik ben een groot voorstandster dat Natuurmonumenten weilanden en akkers gaat beheren . Reaktie van Maria Piel .

  Like

 3. LS, ik mis in het hele verhaal de belangen van de bewoners van de wijk Bouwvenen. Als beheerder van onze WhatsApp- groep denk ik dat door deze afsluiting deze wijk nog zwaarder zal worden getroffen met nog meer zwaar verkeer via de versmalde Elbertsveen door de vele geparkeerde autos.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s