Laarder Maria wordt wethouder

Bepaald niet onervaren in het lokale bestuur. Besloot in 2017 en na 28 jaar haar politiek/bestuurlijke schoentjes aan de leilindes te hangen – met onder andere een wethouderschap over bergen en dalen. De koers die ‘haar’ CDA voorlag, was in genoemd jaar echter niet meer de hare. Maar zeg nooit ‘nooit meer’, want in 2018 stond ze op de lijst van Liberaal Laren, én kwam terug in de gemeenteraad van Laren. Nu dus wethouder in Blaricum, waarbij ze aan collega-wethouder Kennis wellicht meer zal hebben dan een kennis – want ook die heeft veel politiek/bestuurlijke jaren in Laren in haar balboekje staan. Sterker: in 2002-2006 zat Maria Klingenberg met de huidige Blaricumse wethouder Annemarie Kennis in het Larense college van B&W.

Oog wenst Maria – een plezierig mens met een kloeke ruggengraat – veel succes.

Maria Kingenberg is op voorstel van de Blaricumse Partij en met instemming van coalitiegenoot Hart voor Blaricum voorgedragen en benoemd. De poging van de VVD om een deel van de macht te grijpen, kan derhalve als mislukt worden beschouwd. En over het artikel in een regionaal dagblad waarin de VVD in feite als dé initiatiefnemer wordt neergezet van het wethouderlijke vertrek van afgelopen dinsdag – en daarmee als ‘redder van de gemeente’ – schijnt het laatste woord buitens- en binnenskamers nog niet te zijn gesproken.

2 gedachten over “Laarder Maria wordt wethouder

  1. Wij zijn blij met Maria, ze heeft veel bestuurlijke ervaring op gemeenteniveau en kent de BELcombinatie goed. Fijn dat ze onze gelederen komt versterken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s