R.I.P. Gert Töpfel

Gerardus Meeuwis Joseph Töpfel.
11 maart 1938 – 26 december 2021.
Begenadigd dorpskapper gedurende ruim 55 jaar – markante dorpsgenoot.

top4

topf0

Bloemen van burgemeester Joan de Zwart bij zijn vijftigjarige jubileum als kapper – 2010.

topf1

topfelkl3

Voorkant rouwkaart

3 gedachten over “R.I.P. Gert Töpfel

 1. Tot op het laatst zag ik hem voetje voor voetje altijd lopen op de weg langs Johanneshove in Laren. Met veel doorzettingsvermogen en respect mijnerzijds. Hoewel hij nooit mijn kapper is geweest, groetten we elkaar altijd. Moge hij rusten in Vrede. Joop Goes

  Geliked door 1 persoon

 2. Ach jee, een begrip in Blaricum en omstreken.
  Mijn vader, tot 1973 dames- en herenkapper aan de Nieuweweg na in 1953 de zaak van zijn vader te hebben overgenomen die in 1938 om gezondheidsredenen van Dirksland naar Laren was verhuisd (wegens de frisse lucht aangezien hij astmatisch was), moet Töpfel zeker gekend hebben.

  Wat een mooie tekening van Töpfels zaak. Een prachtig eerbetoon.

  Like

 3. Ik kwam in 1964 in Blaricum wonen en hij werd mijn kapper. Hij stond toen met zijn vader in de zaak en er werd nog geschoren ! Zat je in de stoel dan kon het gebeuren dat er 5 minuten pauze ingelast werd want dan kwam zijn moeder koffie brengen en die moest in alle rust gedronken worden. Na een verhuizing naar Laren ben ik tot op zijn laatste werkdag klant gebleven. Daarna hadden wij korte gesprekken bij de Jumbo. Fijne herinneringen resten mij.
  Rust zacht Gert !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s