Kunstenares Marianne Blijdenstein – Piël overleden

Schermafbeelding 2023-03-28 om 14.33.27

De crematie zal a.s. maandag in besloten kring plaatsvinden.

• Typering door Hans Redeker:

“Marianne Piël werd in 1943 in Amsterdam geboren, maar ontving haar opleiding in het Gooi, onder meer aan de Gooische Acade­mie, waarna zij de Gooische regio trouw bleef, wonend in Blaricum. Haar werk wordt getypeerd door wat licht en vaak trans­pa­rant op papier ver­schijnt: aquarel­len, potlood­tekenin­gen en pas­tels. Hoewel ze een kunstenares van weinig woorden is, wil zij over haar opvattingen wel kwijt: ‘Met een eigen visie op hetgeen voor een kunstenaar waard is om vastge­legd te worden, ben ik sinds het begin van de jaren zeventig bezig om het gezicht van de natuur en van haar producten, de mens, zo natuurgetrouw weer te geven. Streepjes worden lijnen, gezich­ten aangezich­ten, contouren herkenbaar. Dat vraagt geduld, inspiratie, inzicht en een vonk die moet overspringen om de juiste vorm te vinden voor datgene, wat anders zo snel in het vergeetboek raakt. Treffend verwoordt zij haar inspiratie­bron als volgt:

‘De stilte van het zien alleen verdraagt zo weinig woorden,

mijn liefde voor wat groeit en bloeit kan slechts de mens verstoren.’

Kinderen, en meer in het algemeen jongeren, maken een belang­rijk deel van haar oevre als portret­tiste uit, vaak in de aquarel­tech­niek als medium voor een nog ingénue door­schij­nendheid. Maar juist ook in haar evocatie van ouderen weet zij merkte­kens van een geleefd leven treffend te van­gen.”

2 gedachten over “Kunstenares Marianne Blijdenstein – Piël overleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s