R.I.P. Jan Boswinkel

Op 13 april jl. is op 81-jarige leeftijd overleden oud-raadslid Jan Boswinkel. Hij vervulde die functie van 1986 tot 1998.
De eerste vier jaar van die periode was hij raadslid voor de VVD. Wegens het gebrek aan liberaal denken in die partij stapte hij op en richtte in 1990 samen met anderen de VDB (Verenigd Dorps Belang) op. Sommige van zijn standpunten werden toentertijd als controversieel beschouwd, zoals ‘Blaricum heeft genoeg aan één dorpspartij; samenvoegen van de BEL-gemeenten is prima; de Bijvanck kan naar Huizen en het Huizerhoogt naar Blaricum.’ In 1998 stapte hij uit de politiek: ‘Ze weten nu wel wat ik vind. En ik ben moe. En van buiten de raad heb ik meer invloed dan erin.’
jan boswinkel - 1

Een gedachte over “R.I.P. Jan Boswinkel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s