Het vellen van 25 bomen …

… aan de kant van de Slotweg en de Gooyergracht op het terrein van Stad en Lande Ruiters zou nodig zijn omdat een deel van de bomen dood of afstervend is, en omdat de ‘nog gezonde’ bomen na verwijdering van de zwakke broeders en zusters te weinig overlevingskans zouden hebben. Niet duidelijk is of een eventueel te verlenen kapvergunning gekoppeld gaat worden aan een herplantplicht. Mede gezien het feit dat de te vellen bomen wellicht de functie hebben van windvang, lijkt herplanting niet onlogisch. Ofschoon: zo’n 40 jaar geleden zouden er helemaal geen bomen hebben gestaan …
Schermafbeelding 2023-05-08 om 11.34.10stadbomen3 - 1

DCIM101MEDIADJI_0186.JPG

4 gedachten over “Het vellen van 25 bomen …

 1. De kletsmajoors van gemeenten, niet een gemeente uitgezonderd, zullen het nooit leren. Gezonde ecosystemen zijn juist gebaat bij een onverstoorde diversiteit aan levensstadia die elk hun eigen functie hebben in de eeuwigdurende natuurlijke cyclus van de omzetting van organisch materiaal naar anorganisch materiaal en vice versa.

  Like

 2. Je hebt helemaal gelijk Ronald. Het hele stuk langs de Gooijergracht valt sowieso ten prooi aan bouwen en verrommeling. Verderop kun je soms een ijsvogel zien, maar het wordt er steeds drukker. De gemeente zit nog op het nivo dat ze denken dat als ze ergens n ledlamp indraaien of ergens een boompje planten met een paar scholieren, ze lekker bezig zijn met duurzaamheid en ecologie

  Geliked door 1 persoon

 3. Leden van Stad en Lande zijn hier ook helemaal niet blij mee echter zijn de bomen in een dusdanig slechte staat dat zij een bedreiging vormen voor de ruiters in de bak. Herplanten ja graag maar dan wel met financiële ondersteuning vanuit de gemeente. (En de bomen zijn inderdaad 40 jaar geleden door de vereniging geplant)

  Like

 4. Gisteren ben ik er heen gefietst . Merendeel v.d. bomen en bosschages waren er al in mijn jeugd . 1949 . Eens onderdeel van een groter bosareaal . Er is al veel gekapt ECHT dode bomen hoef je niet met wortelstelsel te ontmantelen . Tot op zithoogte boomstronken laten staan . Dan wordt de bodem en het aanwezige ecosysteem het minst beschadigd . Volgens de Boswet moet je bij een kap van meer dan 20 bomen een omgevingsvergunning aanvragen bij de Omgevingsdienst Noord-Holland N. Reaktie van Maria Catharina Piel .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s