B100 verdampt

De voor vandaag geplande voortzetting van de B100 (de dialoog tussen inwoners en politiek over de toekomst van Blaricum) gaat niet door en is verplaatst naar de lente. Reden is het geringe animo: er zijn zes (6!) aanmeldingen door de gemeente ontvangen.

De gemeente laat over dit aantal weten: ‘… is niet in overeenstemming met de opzet van deze dag, namelijk het versterken van de samenlevingskracht.’ Er komt een nieuw communicatieplan (…) voor een ‘mooie, inspirerende dag, waarvoor de basis vorig jaar is gelegd met de B100’. 

Die B100 vond plaats in september 2016 en van de beoogde 100 inwoners kreeg de gemeente er uiteindelijk 79 aan tafel …

Van enige analyse of zelfreflectie is in de berichtgeving van de gemeente niets te vinden.

Dorpsgenoot Harry Rieder heeft wel zo zijn gedachten:
‘Zou het niet zo kunnen zijn dat na de eerste sessie de animo hiervoor even groot is geworden als de aangiftebereidheid van de burger bij de politie: ‘Er wordt toch niets mee gedaan!’

En, als ik zo de teksten lees maar vooral de fotoreportage en de film zie, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat door het college kosten noch moeite worden gespaard om vooral zichzelf ervan te overtuigen en doen geloven dat zij een luisterend oor heeft voor de burger.

Dat zij er vervolgens geen reet mee doet mag blijken uit de grote weerstand tegen de Blauwe Zone en de HOV.

Nog even los van het feit dat van goed betaalde bestuurders mag worden verwacht dat zij zelf een visie neerleggen en deze vervolgens aan de ideeën, wensen en verlangens van haar burgers toetsen. Dit is de wereld op z’n kop.

Het mag dan een vorm van slimheid in zich dragen maar het ontbreekt hierbij aan elke vorm daadkracht en verdient op alle fronten het predicaat ‘duur betaalde bestuurlijke onkunde’ waarbij de nietsvermoedende burger laat zich lijdzaam voor het karretje laat spannen.’

Opvallend is dat in deze tijd van ‘iedereen heeft een mening’ en de alom gevoelde en getoonde behoefte aan burgerparticipatie de teller niet verder komt dan ‘6 van 10.000’. Misschien is het zittende bestuur bij uitstek niet de juiste gastheer/-vrouw … Misschien is de samenlevingskracht er wel, maar bestaat die in hoedanigheden die het gemeentebestuur helemaal niet kent – of geen toegang tot heeft.

Hoe dan ook: u kunt dus lekker gaan schaatsen – en volgend jaar maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Misschien is dat wel wat?

 

2 gedachten over “B100 verdampt

  1. Ik heb ook een uitnodiging gekregen voor deze bijeenkomst. Mijn man neemt dit voor mij waar, ivm mijn handicap. Hij was van plan om te komen. De veronderstelling dat er maar 6 mensen zouden komen, klopt niet. Ze hebben alleen de mensen geteld die hebben gemeld dat ze zouden komen, maar dit wil niet zeggen dat de anderen niet zouden komen. In de uitnodiging staat niet dat het noodzakelijk is om dit te melden. Dit lijkt op ontmoedigingsbeleid om er voor te zorgen dat het lijkt of er te weinig belangstelling voor is.

    Like

  2. Je zit daar voor het zogenaamd goede gezicht van de gemeente – dat zij aan overleg met de burgers waarde hechten en hun beleid daarop richten . .Echter dat gebeurt niet . Reaktie van Maria Piel .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s