Gemeente veroorzaakt onmin tussen ondernemers

Nadat de gemeente met het standplaatsenbeleid stevig op de vingers was getikt (volgens de Commissie Bezwaarschriften en het Bestemmingsplan mogen er helemaal geen kramen bij de muziektent staan!), dacht men slim te zijn met een bijgesteld beleid. Plus een wijziging in het nog aan te nemen Bestemmingsplan-Dorp 2017-2027. Dat beleid geeft nu ruimte aan standplaatsen van maximaal 40 vierkante meter; het Bestemmingsplan zou het mogelijk maken het grasveld in de Dorpsstraat in gebruik te nemen als marktterrein (!).

En daar is de BOV (Blaricumse Ondernemersvereniging) het niet mee eens. BOV vindt dat het (veel) meer ruimte geven aan marktkramen (doorgaans van buiten de gemeente) leidt tot concurrentievervalsing. En (ook volgens veel anderen) zulks komt het aangezicht c.q. doorzicht van de Dorpsstraat niet ten goede. BOV wil daarom een maximale standplaatsgrootte van 20 vierkante meter. Waaraan kan worden toegevoegd dat het idee van ‘een markt in de Dorpsstraat’ vorig jaar zomaar als diarree opkwam tijdens een raadsvergadering, maar dat er geen enkel onderzoek aan ten grondslag ligt. Niet bij de consument, niet bij de lokale ondernemers (met hoge vaste lasten), niet bij de Welstandscommissie, geen verkeersonderzoek, geen link naar de Strategische Visie 2030 – helemaal niks. Gewoon politieke spuitpoep uit raadsleden die bij gebrek aan succes (…) deze mentale drek zijn gaan omarmen. Pas op bij het handen schudden en het aannemen van die vieze verkiezingsfolders.

Dat wordt dus een interessante discussie. Nu niet de gemeente tegen een paar ‘vervelende, eigengereide ondernemertjes en een irritant journalistje’, maar tegen de BOV.

Voorspelling: de gemeente zal door eigen drekkigheid op het bek gaan. En dat vlak voor de verkiezingen!

Geef een reactie