Inloopavond verkeersplan Dorp-Noord – met de ondertoon van onmin

Vanavond kon men kennis nemen van de verkeersplannen voor Blaricum-Dorp-Noord. Zeg maar Bergweg, Meentzoom, Statenkamer, Fransepad, LeCoultredreef en achterliggende straten en buurten. In het GVVP (Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan) staat een aantal eventueel te nemen maatregelen. De zogenaamde Klankbordgroep (KBG, bemand door een klein tiental vooral aan- en inwonenden van het betrokken gebied) hebben, uitgaande van dat GVVP, in een eigen rapport (op grond van veel en grondig onderzoek) visies en adviezen vastgelegd. Die zijn ten dele in lijn met wat de gemeente wil, deels ook helemaal niet. Zo wil de gemeente vrachtverkeer over de LeCoultredreef toestaan, de KBG is bang dat er zo een sluiproute ontstaat tussen A27 en A1 vice versa. Ook over de manier waarop het voor fietsers veiliger moet worden op de Bergweg/Meentzoom, lopen de gedachten nogal uiteen.

De Klankbordgroep vindt dat de communicatie met de gemeente ‘moeizaam’ is verlopen, en dat er meerdere malen sprake is geweest van ‘het tussentijds bijstellen van de spelregels’. Op een manier die de KBG niet blij maakte … Daarnaast zouden er door het college van B&W al beslissingen zijn genomen zonder het rapport van de KBG mee te nemen. Ten slotte is alom het vermoeden gerezen dat de gemeente vast zou zitten aan regionale verkeersplannen, en dat diverse adviezen van de KBG daarmee niet zijn te combineren.

Her en der viel zelfs te vernemen dat de KBG zich ‘gebruikt voelt’ – lees: misbruikt.

Omdat de KBG het niet eens was met de (nogal onoverzichtelijke) presentatie van de diverse zienswijzen en plannen in en rond de raadszaal en de beperkte ruimte die de gedachten van de KBG daarbij was toebedeeld, heeft de KBG vanavond besloten dat zij buiten een eigen praatplek wilde hebben (3e foto). Daarmee is in ieder geval gevisualiseerd dat de communicatie tussen KBG en gemeente inderdaad niet erg hoogwaardig is.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s