RIP Jan ‘die Lange’ van den Bergh (1930)

Frans Ruijter vertelt:
‘Zijn vader Henk van den Bergh richtte het bedrijf op [dat nu het Staalconstructiebedrijf is]. Toen werd het H. v.d. Bergh en Zn. Later Gerard, Bertus en Jan. Toen Gerard eruit gegaan is hebben Bertus en Jan de zaak opgesplitst in Lanbouwgedeelte, dat ging Bertus doen en Constructiewerk, dat ging Jan doen. Inderdaad, hij werd die ‘Lange’ genoemd. Wanneer het bedrijf is opgericht? Goede vraag. De hal is in eind jaren vijftig gebouwd. Links naast de ingang zit een gevelsteen met de datum erop van de eerste steenlegging. Precies weet ik het niet. Maar alle zoons van Henk van den Bergh hebben van kinds af aan in het bedrijf gewerkt. Dat waren Gerard, Harry, Bertus, Jan en Piet. Maar ook de meiden werkte mee: Bets, Riek, Jopie en Greet.’
Foto gemaakt op 17 maart 2010, toen Jan 80 was geworden. Hij is gisterenavond in alle rust overleden.

Een gedachte over “RIP Jan ‘die Lange’ van den Bergh (1930)

  1. Fijne man zonder kapsones. Kwam hem een keer tegen in Miste met Herman de pompenman en de vrouwen in een restaurant. Daar lag zand op de vloer en alles lag vol met pinda’s. We hebben daar enorm genoten van de ribeyes en entrecotes. Jan had het altijd over die onverwachte ontmoeting. Veel sterke met het verlies van deze bijzondere man.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s