Gemengde Verwachting …

In beeld de voormalige melkfabriek De Goede Verwachting. Op tafel een bouwplan voor een aantal twee onder een-kappers. Aan diverse andere tafels uitgesproken opvattingen over behoud van erfgoed en dorpskarakteristiek, door de bestaande bouw te conserveren en te renoveren tot appartementen voor starters.

3 gedachten over “Gemengde Verwachting …

 1. Wie een Ziel heeft voor Blaricum is de conservering ,behoud en daarmee de karakteristiek van eens een mooi dorp toegedaan . Appartementen voor woningzoekenden uit Blaricum .Een projekt ,mits uitgevoerd met behoud van architektuur en geen goedkope materialen is aan te bevelen . Reaktie van Maria Piel .

  Like

 2. Ik mag er waarschijnlijk niets van zeggen want ik ben zo import als maar wat. Geboren en getogen in de Haringstad, waar in de binnenstad per wijk vastligt welke 3 kleuren verf je mag gebruiken voor je kozijnen.
  Hier spreekt men over “het behoud van het dorpse karakter”. Alleen blijkt maar weer eens dat het over meningen en inzicht gaat. Het wordt tijd dat er wordt vastgesteld wat nu het dorpskarakter is en hoe je het dient te behouden.
  Kasten van huizen op de oude brandweerkazerne voor de senioren. Waar de thuiszorg gelijk kan gaan inwonen, want zelf onderhouden wordt lastig. Zelfs voor starters zijn ze te groot om doorstroom te realiseren. Dan het vergelijkbare plan op het binnendoor, de wijze waarop de woningbouw verduurzaming mag realiseren, het afsluiten van de slotweg en nu het plan van de melkfabriek.
  Nee, dit zou niet mogen. Er zijn voorbeelden genoeg van oude industriële panden die gerenoveerd worden tot prachtige appartementen. “Behoud het dorpse karakter” dien je vast te leggen. Ook voor de bewoners. Want wat is nu een dorp zonder starters, zonder historie.. Zonder de volgende generatie is er geen behoud…
  Dus Politiek toon karakter en zorg voor behoud!!

  Like

 3. … “door de bestaande bouw te conserveren en te renoveren tot appartementen voor starters.”

  Ik zeg dóen!
  Ken het nog als Alphag. Gezien hoe dicht het pand staat op dat van de buren aan de Eerste Molenweg, wel een architect erbij halen die voor de nieuwe indeling dan goed rekening houdt met decibellen overdracht.

  Dak leent zich m.i. trouwens goed voor zonnepanelen + sedumdak (groen dak)!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s