2 gedachten over “Toen en nu

  1. Megauitbreiding van 1 ondernemer met als gevolg dat het karakteristieke karakter van een klein dorpscentrum verwoest is tegenhouden en een plek aan die ondernemer adviseren op een bedrijventerrein aan de rand van Blaricum . Reaktie van Maria Piel .

    Like

  2. Wat leuk dat er toch nog beeld is van die vroegere wachtkamer! Ik denk er altijd aan als ik die on-dorpse naam B. tegenkom… Hier was dus ooit de wachtkamer bij de halte van de vroegere Gooise stoomtram (ook wel: Gooise Moordenaar), de G.S.M. dus. De tram zelf heb ik niet gekend, wel lagen er op de route op diverse plekken nog lange tijd rails. Later was het de wachtkamer voor de bushalte Blaricum dorp van de verschillende busbedrijven die er na elkaar kwamen, zoals de NBM. Wij kwamen niet vaak in de wachtkamer, alleen als het erg slecht weer was of als we erg moe waren. Want we reden maar 1 halte mee, naar het Huizerhoogt. Meestal liepen we naar boven. Wel kwamen we er in de hoogste klassen van de lagere school om ons zakgeld aan de eerste zakjes patat mét te spenderen, 25 ct. Later werd mét 5 ct. extra. Die wachtkamer in Blaricum dorp, het was het uitgangspunt van de verbinding met de ‘grote wereld’, de stad Amsterdam…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s