Sint – in kroeg en kapel

Sinterklaas is aangekomen in Blaricum. Omdat het een lange reis was uit Huizen, is Sint eerst bij Moeke Spijkstra binnengaan om daar wat op te warmen. Tot zijn grote genoegen liepen daar ook veel echte kindertjes rond, zodat hij zijn goeder tieren lekker viraal kon laten gaan.
Aansluitend is Sint per drone naar de tuin van de Vituskerk geswiped, alwaar de Oranjevereniging Blaricum hem een warm chocolademelk-welkom had bereid. Sint en wat Pietmensen mochten plaatsnemen in de tuinkapel en werden daar door een grote schare ook alweer echte kinderen begroet. Die vormden op een gegeven moment – met ouders en begeleiders – wel een rij tot aan het andere Vitus. ‘Dat is lang geleden’, zei iemand…
Alom kon worden beluisterd dat – afgezien van het hier en daar wat lang ervaren van de wachttijd – deze vorm van ‘Sint-intocht’ bepaald werd gewaardeerd.
sint2 - 1

sint1 - 1

sint3 - 1

sint4 - 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s