Meer over de bloemenkraam

Uit onderstaat bericht zou men kunnen (mogen) opmaken dat de bloemenkraam van Alexander Vianen gewoon op zijn standplaats bij de muziektent kan staan. Op basis van een verordening schijnt dat evenwel niet te mogen. Het vreemde is derhalve dat u vrijdag wel ‘frisse-luchtbloemen’ kunt kopen op de markt in Laren, maar niet hier in het Dorp bij de bloemenkraam … Waarbij niet is uit te sluiten dat het daar in Laren veel drukker zal zijn dan het hier bij Vianen doorgaans is. Niet uit te leggen.

Kraamhouder Alexander Vianen: ‘Het gaat om een verordening over de verkoop van bloemen. Ik heb het alleen mondeling vernomen, niks op schrift. En een marktkraamverordening schijnt weer wat anders te zijn dan een standplaatsverordening.’
Centrale Vereniging van de Ambulante Handel (CVAH), bij  monde van algemeen secretaris mevrouw Martie Bleeker: ‘Het zijn richtlijnen van het Ministerie en kennelijk strak overgenomen door de Veiligheidsregio. Op de een of andere manier zijn dag- en weekmarkten met deze lockdown nu wel goed geregeld, maar standplaatsen helaas niet. Mijn persoonlijke mening is dat het verbieden van een bloemenkraam – die toch in deze dagen echt een grote toegevoegde waarde hebben – mij heel verdrietig maakt, en dat gemeenten (aan de hand van hun ambtenaren) maar weinig lef hebben. Het is absoluut niet nodig dat dit gebeurt. En ter voorkoming van drukte? Meneer: een flink deel van alle winkels zijn dicht! Dus het is sowieso veel rustiger.’
Marise Lindeman van d’Ouwe Tak: ‘Belachelijk! Wel drank kopen zoveel men wil, en pakjes halen bij de supermarkt en nagellak bij de drogist, maar niet in de frisse buitenlucht een bloemetje voor oma? Ik vind dat de burgemeester hier nu moet optreden.’
Marieke Ton van AH: ‘Hier zijn wij niet blij mee – wij zitten absoluut niet te wachten op meer bloemenklanten. We gaan het monitoren, maar als het te druk wordt, dan gaan we daar wat aan doen.’
cvah

Een gedachte over “Meer over de bloemenkraam

  1. DE oplossing is de bloemenkoopman gaat tijdelijk met zijn kraam in de tuin van het boerderijtje achter de A.H. in bezit van de A.H. zijn bloemen en planten verkopen . ( Schijn ) heiligheid zoals wij zitten niet op meer drukte bij de bloemen te wachten ,is hier niet op zijn plaats, legitiem net zoals Lammert tesamen bij de boerderij . Reaktie van Maria Catharina Piel .

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s