Géén bloemenkraam

Landelijk besluit van de veiligheidsregio’s: vanwege corona mogen bloemenkramen niet meer.
Vorige lockdown wel. Food mag wel, een Chanel-nagellakje bij de drogist mag wel.
Acht personen die pakjes terugbrengen aan de balie tegenover de bloemenwand in de supermarkt mag wel – daar bloemen kopen mag wel. Vanwege de mogelijke drukte kregen meerdere winkels op 24 december dranghekken van de gemeente te leen. Andere hadden zelf regelingen getroffen voor de klantenstromen. Zoiets kan toch ook bij de alom gewaardeerde bloemenkraam van Alexander Vianen en zijn Engelen?

Wat is er aan het coronabeleid nog wel uit te leggen – nog wel te begrijpen???

DCIM100MEDIADJI_0708.JPG

alex

•• >Reactie gemeente: ‘Wij snappen het ook niet en hebben het ook nagevraagd bij de regio’s. Maar ze hebben landelijk dus nu besloten dat er in de buitenlucht ook alleen maar standplaatsen met food mogen en geen non food zoals bloemen. Dat was vorige lockdown anders, toen waren bloemen jùist de uitzondering en mochten buiten verkopen. Wat daarvoor de reden nu precies is🤷‍♀️🤷‍♀️ Ik denk “angst” voor drukte, maar dat had best met lokaal maatwerk opgelost kunnen worden. Helaas is dit dus landelijke regel.’

4 gedachten over “Géén bloemenkraam

 1. Hoeveel Blaricummers lezen deze site??? , gaat er nou niemand hier op reageren? Gaan nou al die mensen die hier iedere vrijdag en zaterdag hun bloemen haalden dit gewoon goedkeuren…… dus kaas (terwijl je dit bij AH, Loekie en Bruno kan halen, mag wel op een standplaats? En bloemen in de Albert Heijn kopen (niets ten nadele van…. ) mag wel, maar deze bloemenkraam mag hier twee dagen per week in de buitenlucht niet?????
  Dit beleid gaat echt wringen onder de ondernemers……
  Wanneer is genoeg, eens genoeg??? Maatregelen die nergens meer op slaan? Wel een lipstick kopen bij de Mooi, bonbons bij de patisserie, wijn en andere drank in overvloed te koop (nogmaals niks te nadele van andere ondernemers, die wel mogen blijven ondernemen) , maar een boek, een schroef, een kadootje bij die hardwerkende andere, niet essentiële ondernemers mag niet, of op bestelling!!!
  Shocking, echt !!! Shocking……

  Geliked door 1 persoon

 2. De geldgraaiende A.H. zou een statement moeten maken Nu alle inkomsten over bloemen en planten gelijkelijk verdelen met de bloemenkoopman . Reaktie van Maria Catharina Piel .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s