Popup at work

Met enige regelmaat doet de Politie een popup: een tent met informatie en de mogelijkheid (wijk)agenten vragen te stellen, tips te geven, een klacht of irritatie te uiten. Leerzaam – zelfs voor Oog: een invalidenplaats mag ook door niet-kaarthouders worden gebruikt, maar alleen voor direct laden en lossen; de bestuurder moet bij de auto zijn, meer handelingen dan dat direct laden en lossen is niet toegestaan. Dus parkeren, lading op de stoep zetten en direct weer weg – dat mag. Maar parkeren en dan ‘even’ naar die en die winkel om daar iets op te halen of af te leveren – nee dus.
De politie wel? Die mag tijdens de uitvoering van de politietaak bepaalde verkeersregels overtreden, zoals met verhoogde snelheid rijden, rechts inhalen en tegen de verkeersrichting inrijden. Het bezoeken van een receptie heeft geen relatie met de uitoefening van de politietaak. Ook het parkeren op een invalidenparkeerplaats is voor de politie verboden, tenzij er sprake is van een noodgeval of prioriteit-één-melding. De popup-spullen uitladen en dan direct weer weg mag wel.

Opvallende vraag van Oog-bezoeker: dit wel, bloemenkraam niet?
popup - 1

Een gedachte over “Popup at work

  1. Opvallend is die vraag zeker, hij wordt namelijk aan de verkeerde gesteld. Politie is de uitvoerende macht, je moet daarvoor bij de wetgevende macht zijn. Als het je niet bevalt kun je je melden bij de rechtsprekende macht…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s