8 gedachten over “Dorpsgenote doet snufje demo

 1. 4 miljard mensen leven van minder dan €5 per dag. Hele ecosystemen storten in zoals gletschers, koraalriffen. Klimaatverandering kost nu al honderden miljarden. Is dat niet een betere tijdsbesteding voor een ‘Demo’ dan in het bijzijn van een halve gare als Willem Engel te protesteren voor ‘terug naar normaal’, dat toch sowieso al om de hoek ligt

  Oog: om de hoek, waar? Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, België? Ah … IJsland misschien?

  Like

 2. Het is maar net waar je je druk over wilt maken. De één maakt zich druk over vrijheid (in Nederland notabene één van de vrijste landen ter wereld) en de ander maakt zich druk over oeigoeren in strafkampen (over vrijheid gesproken). Zo zullen er ook wel mensen zijn die zich druk maken over hun belasting, een nieuwe fiets of wat dan ook. Zo heeft iedereen in dit land de vrijheid om zich over van alles en nogwat druk te maken.

  Oog: zo vindt Oog het nogal wat dat je voor je jacht met soepel geboetseerde bimbonimf op de voorplecht een CO2-vrijstelling krijgt.

  Like

  1. AAN M. Nobel

   Het blijft verbazingwekkend hoevelen de propaganda die door de Westerse, vooral Anglo-Amerikaanse traditionele media wordt verspreid voor waar aannemen.

   ‘In order to evaluate the claims of massive human rights violations of the Uyghurs, an ethnic and religious minority in the Xinjiang Uyghur Autonomous Region of China, IT IS IMPORTANT TO KNOW A FEW FACTS.’
   https://www.veteranstoday.com/2020/01/02/behind-the-us-anti-china-campaign-the-facts-about-xinjiang/

   Hetgeen Sara Flounders, een van ’s werelds grootstse Cina-experts, schrijft, wordt zelfs bevestigd door Lawrence Wilkerson, ooit Chief-of-Staff onder Colin “WMD’s in Iraq” Powell: https://www.youtube.com/watch?v=00Cvx0R8iDo&t=11s

   Like

 3. IJsland.. nou vooruit dan maar, omdat je het zo vriendelijk vraagt:
  In IJsland is bijna alles open, ondanks veel besmettingen. Met restricties. Grote evenementen zijn afgelast en er is een samenkom restrictie van 10 mensen. Dat zijn er 9.990 minder dan gisteren protesteerden – vaak zonder mondkapje. IJsland is minder een land van zeurende en klagende individuen. Het is meer een samen-leving. Prikken doe je ook voor een ander. Ze hebben ook meer IC capaciteit. Een coalitie v 3 partijen, groenen , conservatieven en soort cda, en een minder destructieve oppositie.
  Gegeven de stand vd pandemie ben ik tegen prikplicht. Maar met vrijheid komt verantwoordelijkheid, vooral als een ander er last van heeft ( uitgestelde zorg, te hard rijden, houtstook). Daar heeft ook de overheid een rol.
  Met ‘om de hoek’ bedoelde ik dat binnenkort alles toch wel open gaat omdat omicron een rel. milde variant is en veel mensen gevaccineerd. Dat geeft ruimte om vooruit te denken. Over vogelgriep, antibiotica resistentie. En over armoede, migratie, uitputting aarde.
  Zelfs op Ijsland zijn de gevolgen van klimaatverandering in volle gang: sterke afname zeevogels, verdwijnende gletschers en vd zomer was er grote droogte tot aan natuurbranden aan toe.

  Like

 4. Dat is allemaal heel belangrijk, maar tevens appels met peren vergelijken, Fred. Het is als de vraag wat erger is: je arm of je been breken.

  Ook al zijn veel demonstranten zich misschien niet ten volle bewust van de wandaden van de Hogepriesters van het OMT [https://twitter.com/the_stinging/status/1482696686115905543?s=20] en van de mondiale machtsgreep die plaatsvindt met de pandemie als alibi [https://rairfoundation.com/exposed-klaus-schwabs-school-for-covid-dictators-plan-for-great-reset-videos/], ‘terug naar normaal’ kunnen we echt vergeten. En dat heeft niéts met Willem Engel te maken.

  Like

 5. Meneer Fred, het is u misschien inmiddels duidelijk dat u zich op een platform voor en van “Wappies” bevindt.
  Die verwijzen naar fake berichten, complottheorieën en naar meneer Willem Engel. Maar ook dat valt onder vrije meningsuiting. Goed of slecht, we moeten er helaas mee leven. Ik zie het commentaar al komen want je mag volgens complot denkers geen mening hebben die complottheorieën ondermijnen.

  Oog: zucht … wat waar de bijwerkingen van zijn – life is hard.

  Like

  1. Meneer Bos … waarschijnlijk is het u dankzij de rots waaronder u leeft ontgaan dat “wappie” tegenwoordig een geuzennaam is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s