Tegen de verloedering

Alle aanwonenden van de Driftlaan tussen Eemnesserweg en de Capittenweg vragen in een brief aan de fractievoorzitters om aandacht en actie voor hun probleem – de verloedering van hun straat door de parkeerhoeveelheid en het parkeergedrag van breng- en haalouders.

Zo zeggen zij:
‘Wij wonen met veel plezier aan de Driftlaan, maar maken ons zorgen over de congestie, verkeersveiligheid, parkeeroverlast en ontgroening in en van de Driftlaan en de kruising met de Eemnesserweg, als gevolg van het rij- en parkeergedrag van ouders en verzorgers van schoolgaande kinderen. 
Inmiddels is het zo dat de toegankelijkheid en ontsluiting van onze straat en kruising gedurende het openen en sluiten van de scholen voor bewoners in het geding is vanwege congestie en wild parkeren.’

driftlaan - 1

Over de teloorgang stellen zij:
‘Alle bermen en niet omheinde delen openbaar groen zijn in de loop der tijd aan gort gereden en kapot geparkeerd, inclusief krokussen en insecten. Onze laan is in de loop der jaren qua aanzicht en biodiversiteit echt verloederd. Wij willen hier letterlijk paal en perk aan stellen en roepen daarbij uw hulp in.’

De briefschrijvers stellen voor dat er dwingende maatregelen komen die zoden aan de dijk zetten zodat de congestie afneemt, de verkeersveiligheid toeneemt en de bescherming van het openbaar groen en bermen aan de Driftlaan eindelijk wordt gewaarborgd.

En:
‘Gedragsverandering zal helaas moeten worden afgedwongen, niet alleen via handhaving, maar vooral door natuurlijke obstakels zoals paaltjes en bomen die elders in de gemeente eveneens zijn aangebracht.’

De briefschrijvers willen op korte termijn met de fractievoorzitters in gesprek.

4 gedachten over “Tegen de verloedering

 1. De Gemeente heeft het Zzzoemmconvenant ondertekent en dat is niet vrijblijvend. We moeten zuinig zijn op het groen en de bloeiende bloemen. Ik ondersteun van harte de oproep van de briefschrijvers

  Like

 2. helemaal mee eens dat er in Blaricum een ander bermen beleid moet komen. Niet alleen op de Driftlaan, ook op de Schapendrift ter hoogte van Rust Wat. Bermen zouden groen moeten zijn met bloemen voor insecten. Bermen worden nu gebruikt als parkeerplaats. De auto’s geven veel overlast voor de bewoners. De Gemeente doet er niets aan. Ik ben er al jaren mee bezig.

  Like

 3. Bomen in de berm leggen. Goed voor de diversiteit van het kleine leven en goed voor het tegengaan van de aso-parkeerders. En als dan ook nog eens de boa zijn/haar werk doet…..

  Like

 4. Eindelijk een groep Blaricumse inwoners die hun ongenoegen uit over de teloorgang van hun buurt, en het aangezicht van wat ooit eens een prachtig dorp was.

  En dat van hier af maar meer bewoners volgen die een oproep doen, om hun buurt in de staat te houden of terug te brengen, toen ze er kwamen te wonen.

  Dus weg met foutparkeerder, bomenkappers, en onmogelijke wanstaltige bouw die niet past in dit dorp.

  En beste actievoerders wordt er niet naar jullie geluisterd en gehoor gegeven door uiteindelijk mevrouw de Burgemeester het College en hun Ambtenaren, dan getuigd dat van bestuurlijk onbehoorlijk gedrag.

  Schrijf dan eens een stuk naar het binnenlandse bestuur, over dat bestuurlijk onbehoorlijk gedrag van de gemeente Blaricum, dat zet zoden  aan de dijk
  https://www.sijthoffmedia.nl/merken/b2b/binnenlandsbestuur/

  Of dien officiële een klacht in.
  https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR2020/1

  Of schrijf een goed geformuleerde klacht over de teloorgang en het bestuurlijk onbehoorlijk gedrag van Blaricum ALS NIETS HELP om het slappe beleid wat hier in Blaricum al 10 tallen jaren nu voortduurt aan, het ministerie van Binnenlandse zakken, je krijgt gegarandeerd een antwoord.
  https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelaties

  Dus actievoerders zet hem op, mijn hoed af voor jullie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s