8 gedachten over “Blaricum Beach zal natuur juist bewaken

 1. Henk, de VVG heeft geen enkel idee wat zich daar ’s avonds en ’s nachts en soms ook overdag allemaal afspeelt. Met name in de weekenden en vakanties. De VVG heeft het alleen maar over een foutief of verkeerd afgegeven vergunning. Daar zullen ze ongetwijfeld gelijk in hebben maar je kunt je ook afvragen of je je altijd en overal mee moet willen bemoeien. Met name in dit geval. Een strook zand naast een hele grote parkeerplaats (daar komen dus ook veel mensen op af of er nou een BB staat of niet), naast de A27, naast een propvolle woonwijk. De VVG is helemaal niet bezig met wie daar wat wanneer aan het doen is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Goeie reactie M., ik denk ook dat de heren en dames VVG hun prioriteiten niet goed afgesteld hebben. Het lijkt toch een beetje op het OM dat onderzoek gaat doen naar een kaarsincident.

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk, ik ben het helemaal eens met je reactie. Hoewel ik een groot liefhebber ben van de natuur en zeker van die bijzondere plekken die we in het Gooi nog hebben, vind ik de reactie van de VVG niet passend. Inderdaad gebeurt er zonder een BB ook van alles. Zowel sommige mensen als de natuur trekken zich niets van elkaar aan. Vuil en verstoring, vernieling is duidelijk en heel fout! Intussen groeit de (hier) zeer zeldzame parnassia gewoon naar het strand toe, evenals de orchideeën. We moeten ons land ook leefbaar maken, dus moet er ook ruimte zijn voor recreatie, op zo’n mooie (en toegankelijk gemaakte!) plek. In mijn jonge jaren groeide er langs de kust meters dikke rietkragen en kon je er gewoon niet bij. Nu wel, dus wie A zegt moet ook B zeggen. Laten we (ook) wel heel zorgvuldig omgaan met het gebied er achter, naar, onder en aan de andere kant van de Stichtse Brug, dat is echt een paradijs, met nu duizenden orchideeën, prachtige vogels en andere planten. Het is goed daar dat geen honden los mogen lopen, hoewel daar ook niet door iedereen gevolg aan gegeven wordt…

  Like

 4. Het gaat over een stukie strand, en het mooie weer is bezig, dan zou je toch zeggen dat als onze gemeente-ambtenaren vrienden van Blaricum, mijn part de Bel, zijn die vergunning snel in orde maken.

  Like

 5. Ik vind het ook sneu voor de onderneemster, maar ze moet niet bij de VVG zijn maar de gemeente. Ik weet niet het fijne van dit geval, maar een gemeente moet zich aan wet- en regelgeving en uitspraken van de rechter houden. Simpel. Nobel, Joosten ea schrijven dat er daar van alles gebeurt. Vuilnis, verstoring, vernieling en loslopende honden.. Daar zicht op houden is ook een overheidstaak.

  Like

  1. Helemaal met Fred eens . Misschien een mogelijkheid voor de onderneemster tevreden te zijn met een vergunning van april tot oktober zoals in de kustplaatsen gebeurt en er een mooie houten basic voorziening te plaatsen en van de BIG-Spender/ondernemer af te zien .?! Reaktie van Maria Catharina Piel .

   Like

   1. De vergunning is ook afgegeven voor ongeveer die periode voor een tijdelijke huisvesting. De VVG verzet zich tegen deze, wellicht, verkeerd afgegeven vergunning. Van een bigspender situatie is helemaal geen sprake.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s