Verbouwing AH in volgende fase

Waarover ging het ook alweer? Waarom een verandering?
Daarover zegt AH Blaricum:
‘De hoeveelheid ruimte die wij beschikbaar hebben past niet meer bij de functie die de supermarkt voor Blaricum heeft. De winkel heeft een te krappe en verouderde inrichting – die moet echt worden vernieuwd. Als u onze winkel bezoekt, zullen de knelpunten snel opvallen: smalle paden en beperkte ruimte maken het bewegen door onze winkel niet makkelijk. Ook buiten de winkel zorgt het ruimtegebrek voor logistieke problemen i.v.m. de beperkte magazijnruimte.

Dit willen wij gaan verbeteren. Door te investeren in een verbouwing kunnen wij een nieuwe winkelinrichting verwezenlijken. Zo komen er onder andere bredere paden, nieuwe stellingen, meer ruimte voor afhandeling van o.a. postpakketten, een groter magazijn en beter laden/lossen. Hiermee kunnen wij voldoen aan de moderne eisen van Albert Heijn, en kunnen wij voor de toekomst het winkelgemak en kwaliteitsniveau dat u van ons mag verwachten garanderen. Zo behouden wij een goede supermarkt voor het dorp die haar sociale, maatschappelijke en economische rol binnen het dorp kan blijven vervullen. Het is dan ook volstrekt niet zo dat we gaan uitbreiden tot een ‘XL-filiaal’. Het assortiment zal dan ook niet worden vergroot. We blijven uw eigen kleinschalige en gezellige Appie, op onderdelen voorzien van noodzakelijke aanpassingen aan de huidige tijd. Het bestaande zal beter worden aangeboden.’

Het College van B&W heeft de aanvraag van AH voor de verbouwing op 13 oktober jl. gepubliceerd. HIER. Dat betekent dat er tot 24 november 2022 de mogelijkheid is zienswijzen in te dienen. Op 24 oktober zal er in het gemeentehuis een openbare inloopavond zijn. Zowel medewerkers van de gemeente en van AH zullen dan beschikbaar zijn om (over de aanwezige beeldinformatie) uitleg en toelichtingen te geven. Men is welkom vanaf 19.30 uur.

Op de site van AH Blaricum vindt u meerdere vragen – en antwoorden. HIER.

Velen zullen tevreden zijn met de verandering in de bevoorrading. Ten eerste zal het aantal vierkante meters magazijn zodanig toenemen dat de werkzaamheden op straat tot het verleden zullen behoren. Daarnaast zal de bevoorrading na de verbouwing plaatsvinden met kleinere vrachtauto’s. Die zullen dan bij De Hoop het Achterom inrijden (vooruit en niet meer achteruit), en zullen na lossen linksaf de Langeweg opdraaien terug naar de Huizerweg.
Schermafbeelding 2022-10-14 om 21.10.02

Conform de eis van de gemeenteraad is de gevel de nieuwe entree (nu voorheen Blushing) wat naar achteren verplaatst. De hoogte van het dak blijft ruimschoots onder die van het bestaande AH-pand. De gevel wordt betimmerd met horizontale houten schaaldelen. Waar nu de winkelwagentjes staan komt ruimte om fietsen te stallen.

6 gedachten over “Verbouwing AH in volgende fase

 1. Ziet er fraai en ingetogen uit, iig. beter dan het huidige pandje wat eigenlijk een anomalie is tussen de grotere woningen ernaast. Ook prettig dat er kleinere vrachtauto’s komen.

  Like

 2. Ze kunnen nog zulke mooie verhalen houden over sociale cohesie en zo, uiteindelijk vormen supermarkten dezelfde doodsteek voor de middenstand als de online winkels met hun blokkendozen, een trend waar ook Big Food aan meedoet.
  Het tragische is dat Colleges van B &W en burgers deze ontwikkelingen allemaal zelf in de hand werken. Doe mij maar een gezellige aspergeboerderij!

  Like

  1. Het kleine beschermde dorpcentrum ,met een rechtsgeldig overeengekomen bestemmingsplan ,gekaraktiseerd door Rijks-en gemeentelijke monumentale panden , is geen speelveld van 1 expansieve ondernemer die links en rechts en elders in het dorp panden opkoopt . Als je als Gemeente Blaricum op zo een onwettige wijze een ondernemer gunsten bewijst schep je een precedent voor anderen. Gelijke monniken ,gelijke kappen . Tweede wat bij het ontwerp hoort hoe men denkt de energievoorziening te regelen . Gas uitgesloten . Warmtepompen ? Hoeveel ? Zonnepanelen . Hoogstwaarschijnlijk . En nu HOEVEEL Zonnepanelen zijn er nodig bij dit energieslurpend ontwerp ? De hoeveelheid energie die de ondernemer nu nodig heeft en in een eventueel nieuw pand moeten op tafel . TIG Aantallen zonnepanelen ?????? Kan zomaar? Gemeente Blaricum ,vooreerst het Bestemmingsplan van het Oude Dorpcentrum ,de oude dorpskern ter discussie stellen ,besluiten nemen ,bezwaarschriften ontvangen en hoger op . Reaktie van Maria Catharina Piel .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s