Details, de naam

Sommige huizen dragen details die geen toelichting nodig hebben. Soms echter is er een naam waar wél wat over te zeggen is. Dorpskenner Frans Ruijter doet dat desgevraagd over de Kazerne aan de Meentweg:
‘Het huis aan de Meentweg heet de Kazerne, omdat in dit blok van vier, ooit kleine woningen, grote gezinnen woonden. Men zei toen: “Het lijkt wel een kazerne”. Dat is een eigen leven gaan leiden in de volksmond. Later zijn deze woningen naar achteren uitgebouwd. In 2010 kreeg een bewoonster de bijnaam in smeedwerk cadeau. Op deze manier werd wat in de volksmond al jaren zo was, realiteit.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s