Herman bouwt z’n huis

Aan de Achter Capitten, plank voor plank, deel voor deel – als het moet met hulp van zijn vrouw. Hij is nu anderhalf jaar bezig. ‘Ik zal blij zijn als ik binnen met aanstaande kerst gezellig een lekker kippenboutje kan kluiven.’ Echt helemaal klaar? ‘Dan zal het wel zomer 2024 zijn.’
herman huis - 1

Voor de historici: de locatie wordt nog steeds aangeduid als ‘woonwagenkamp’. Maar met het intrekken van de Woonwagenwet in 1999 zijn gemeenten niet meer verplicht dergelijke locaties voor woonwagens vrij te houden. Vandaar dat toen de woonwagen van Herman en echtgenote ‘op’ was – ‘in de zomer een oven en in de winter niet warm te krijgen’ – is gebruik gemaakt van de mogelijkheid een woning op te trekken. Deze is bijna helemaal van hout, het dak van staal, en levensloopbestendig – alles is gelijkvloers. 

Een gedachte over “Herman bouwt z’n huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s