Toch kappen

Er werd een aanvraag voor een kapvergunning gepubliceerd voor 25 bomen op Woensbergweg 2. Vreemd, want daar staan hooguit 5 bomen. Onlangs werd de vergunning gegeven, nu met als aanduiding twee percelen die tegenover de ‘Oekraïense stacaravan-locatie’ liggen en een aantal jaren geleden inzet waren van een stevige discussie over het aldaar wel of niet uitbreiden van de begraafplaats. De vraag is waarom er (alsnog?) wordt gekapt: meer parkeerplaatsen nodig, de letterkever?

2 gedachten over “Toch kappen

 1. Best oog, dit is een kapvergunning, aangevraagd door deASB, met als motivatie de veiligheid van de wandelaars in dit stukje bos. Ben nog in conclaaf met de rentmeester over nut en noodzaak ,was zelf een van de strijders voor het behoud van het bos ten tijde van de begraafplaats perikelen .

  Like

  1. Moeten wandelaars maar overal kunnen lopen? In het eeuwige kringloopproces van de ecosystemen heeft elke fase een nuttige, zelfs essentiele functie, ook de fasen met stervende bomen, dood hout en schimmels, de grote opruimers van de natuur die organisch materiaal omzetten in anorganisch materiaal.
   Tijdelijke omleidingsbordjes kunnen ook, toch? En zelf goed opletten is en blijft een eigen verantwoordlijkheid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s