Inhalen burgemeester – traditie bijstellen?

Volgens de traditie wordt een nieuwe burgemeester ‘van buiten’ meteen koets ingehaald. Dat gebeurt vanaf de Grenslaan, dus in feite vanuit Laren. Volgens dorpskenner Frans Ruijter gebeurde dit al in 1895, toen met dhr. Hosang.
De foto is uit 1948: de kop van de inhaalstoet, over de Torenlaan voor dhr. Van Ogtrop. Ook morgen zal Barbara de Reijke vanuit Laren over de Torenlaan naar de Dorpskerk worden gereden . Alwaar zij in de buitengewone raadsvergadering, die om 20:00 uur begint, zal worden beëdigd.

Tradities zijn cultuurdragers en componenten van de identiteit – alle reden om ze te bewaren en te koesteren. Maar … het inhalen vanaf de Grenslaan is ontstaan in de tijd waarin Blaricum bestond uit wat nu Blaricum-Dorp is. Inmiddels is er nogal wat bijgekomen.
Dus … laat het inhalen met een koets bestaan, maar doe dat vanaf de locatie van de KNRM. Dan kan de tocht naar de locatie waar de beëdiging zal plaatsvinden in ieder geval door de wijken Blaricummermeent, Bijvanck en Dorp gaan, en mogelijk met een klein ommetje en wat tempo ook door de vierde wijk Crailo. Hoef niet uit te leggen waarom.
Goed idee?
inhalen 1948 van ogtrop

Foto: Beeldbank Blaricum.

2 gedachten over “Inhalen burgemeester – traditie bijstellen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s