De truc van de herplantplicht

Bierweg 45: de aangevraagde vergunning voor de kap van 52 bomen viel eind vorig jaar niet zo goed in het Dorp. Te meer daar er eerder al op perceel nr. 41 en nr. 43 ten behoeve van ‘wat nieuwbouw’ vele tientallen (omwonende: ‘200!’) bomen zijn gekapt. 
Nu is er wel een vergunning verleend, voor ‘slechts’ 21 bomen. Met herplantplicht. Voor 21 bomen …

Waarom haal je die 21 dan weg, zou je zeggen. De truc is: onder de herplantplicht vallen veel dunnere bomen, en ook bepaalde struiken. En tja, als die het na een jaartje of zo niet zo goed blijken te doen, dan komt de hovenier en hup … Eindresultaat: voldaan aan wet- en regelgeving, maar wel x bomen minder. Niet gezegd natuurlijk dat het hier zo zal gaan, maar ook niet gezegd dat het hier niet zo zal gaan. We gaan het zien.
Schermafbeelding 2023-03-04 om 10.36.31

Een gedachte over “De truc van de herplantplicht

  1. Alles zal gebruikt worden om regels en wetten niet te doen uitvoeren. B.v. in gedeeltes kap van bomen aanvragen waarbij de Gemeente de suggestie doet om de aanvraag in etappes te doen omdat bij 20 bomen en meer er een Omgevingsontheffing aangevraagd moet worden . Of b.v. als de Gemeente zelf in etappes aanvragen indient en deze aanvragen op percelen zet die net in verkoop zijn . Waarbij de makelaar of a.s. kopers niet om toestemming wordt gevraagd . Reactie van Maria Catharina Piel .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s