Bijenhotel De Malbak

Vanochtend geplaatst en geopend. Voor bijen en andere insecten gratis overnachtingen plus voeding.
Raadslid Rob Bruintjes van DAB die toevallig langskwam: ‘Mooi particulier initiatief dat in het verlengde ligt van de inspanningen van DAB om de gemeente meer bij-minded te maken.’

9 gedachten over “Bijenhotel De Malbak

   1. De Malbak, zoals op het hotel staat. Kinderen hebben tijdens de vakantie ook een aantal kleinere exemplaren gemaakt. Prima voor het bewustzijn. Zonder insecten geen voedsel.

    Like

 1. Beste bewoners, er zijn meer soorten bijen dan alleen de honingbij. Andere soorten worden solitaire bijen genoemd en allemaal hebben ze stuifmeel nodig. Stuifmeel zoals in krokussen, sneeuwklokjes, blauwe anemoontjes, gele kornoelje, hazelaar, kerstroos, wildemanskruid, winterheide, winterkamperfoelie.
  Niet iedereen hoeft imker te worden om voor bijen te zorgen, maar iedereen kan wel de bijen helpen bij wat ze zelf niet kunnen: Voedselplanten en voedselbomen planten. Recent heeft de Imkersvereniging uit Blaricum, de gemeente 3 drachtbomen aangeboden. 2 in de Bijvanck en 1 in het burgemeester Klaarenbeekplantsoen.

  Like

 2. Waarom wordt er veel aandacht besteed aan een wethouder, die een schep in de grond steekt voor de aanplant van een Bijenboom en een raadslid, die toevallig langsloopt als er een Bijenhotel wordt geplaatst?
  Glorie,gratis DABreclame, aandacht voor hun politiek…terwijl er veel inwoners “stuifmeel”initiatieven tonen en notabene de Imkervereniging, deze bijenbomen aanbiedt?
  Deze gemeente, die in de Molenbuurt zomaar gezonde bomen kapt en dan stoer doet over (door anderen betaalde aanplant) elders?
  Die zoveel kapvergunningen afgeeft zonder een evenredige herplantplicht? En die dan tegen “verstening” van Blaricum is?

  Like

  1. Beste Madeline,
   Het moet mij van het hart, dat je verder komt in het leven als je elkaar omarmd in plaats van bestrijdt.
   Wat herplantplicht van bomen betreft, niet elke boom kan op elke plaats goed groeien.
   Een boom heeft een wortelstelsel net zo groot als de kruin.
   Om goed te kunnen groeien moet een boom dus ruimte hebben, boven de grond, maar zeker ook onder de grond. Onder de grond lopen allerlei leidingen en rioolbuizen en dan doe je een boom geen plezier door hem daar te planten, alleen maar omdat er een herplantplicht zou zijn.
   Peter Wohlleben heeft daar een heel mooi boek over geschreven met als titel:’Het verborgen leven van bomen”
   Imkers in Blaricum en omgeving willen graag aandacht voor de bloemzoekende insecten en ook de aandacht van de inwoners van Blaricum. Een goede samenwerking met de Gemeente is daarbij van groot belang. Veel inwoners hebben tuinen,…., maar die tuinen zijn ook vaak helemaal bestraat, of kunstgras.
   Voor de bloemzoekende insecten zijn dit woestijnen.
   Laten we een keer met elkaar koffie/thee drinken en dan ontstaat er vast een mooi gesprek

   Like

 3. Destruktief is het beleid t.a.v. het karakteristieke karakter van Blaricum en de natuurwaarde . Het is abnormaal dat je met het grootste gemak van de wereld gezonde bomen mag kappen omdat die bomen je niet bevallen . En onder die bomen lopen geen leidingen of rioolbuizen . Het zijn vaak royale percelen , grenzend aan de buitenkanten van ons dorp .Vernietigend is het beleid ,en interesse voor b.v. de bijenstand is bij dat soort bewoners ver te zoeken . Reaktie van Maria Piel .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s