Niet goed meer? – Bij de achterburen …

U herinnert zich deze vast nog wel: het ogenschijnlijk prima pand aan het Kooltjespad dat opeens was gesloopt. (Door de eigenaar die er al een jaartje of tien rustig woonde.) Komt dus iets nieuws. Moet kunnen. Vrijheid blijheid. Ieder het zijne.
Het perceel waarop een en ander gebeurt, grenst aan de achterzijde aan percelen aan de Rotondeweg. En daar ziet de veranderdrift op het Kooltjespad er zo uit.

Achterzijde Rotondeweg 13, zoals het was:

⇩ Achterzijde Rotondeweg 13, heden:

Wat niet zichtbaar is zijn de juridische gevechten en een aantal machtige Kooltjespad-bomen dat naar verluidt op een donkere januari-avond ‘zomaar opeens’ zonder kapvergunning zou zijn verdwenen. Wat ook niet zichtbaar is, is het gebrek aan communicatie tussen de buurtjes en evenmin de betoonde hardheid en botheid. Zeg maar: geen mededogen.
Wat wel zichtbaar is, zijn de ruim 20 jaar geleden door de bewoners van Rotondeweg 13 geplante haag en boom (eigendom, dus) die zijn ‘onteigend’ En wat nog komt is het slaan van damwanden en daarna de herbouw van het huis waarvan de nok wellicht net zo hoog zal komen als die aanhanger die daar het hele Koningsdag-weekend zo jolig en uitzicht bedervend in de lucht hing… Niet bepaald een voorbeeld van ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’.

Een beetje mediation lijkt op zijn plaats. Temeer daar niet van alle betrokkenen de levensverwachting standaard is.

3 gedachten over “Niet goed meer? – Bij de achterburen …

 1. Ooit – en uiteraard elders – heb ik ook te maken gehad met de ikke-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken mentaliteit. Het mag niet, maar je bent geneigd het recht in eigen hand te nemen.

  Like

 2. Iedereen is welkom in Blaricum . Als je maar veel geld hebt , wansmaak en onfatsoen wordt de Rode Loper voor je uitgerold . Weer wat gezonde bomen minder ligt de gemeente Blaricum niet wakker van . Kapvergunningen brengen geld in het laatje waarmee de gemeente dure advies buros inhuurt die richtlijnen geven hoe Blaricum te gronde kan worden gericht Wat er nu gebeurt aan het Kooltjespad is triest . Reaktie van Maria Piel .

  Like

  1. Maria, het gebeurt alom in den lande, zoals je recentelijk wellicht via de tv of anderzins hebt meegekregen.
   Daarbij is financieel gewin zeker een factor, maar tevens en zo mogelijk nog meer is een van de smerigste leugens van het huidige millennium een factor: ‘groene’ bio-massa, die bovendien ruimhartig wordt gesubsidieerd door de Europese Unie! (NB: financieel gewin speelt uiteraard ook hier een rol)

   Daar bovenop speelt ons land, dat pro forma graag de dominee uithangt maar in de eerste plaats toch vooral koopman blijft, een uiterst kwalijke rol bij de ontbossing van Brazilie.

   Hetgeen allemaal in de achterkamertjes wordt beklonken, terwijl normale, gewetensvolle burgers als jij en ik en zeer velen met ons, hun best doen om het milieu zo goed mogelijk te beschermen, maakt mij furieus.

   Zie een van de Facebook groepen welke ravages worden aangericht. Het is een grote schande. Ik zou het zelfs een misdaad tegen de leefomgeving willen noemen!

   https://www.facebook.com/stopbomenkap/

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s