5 gedachten over “Nieuwbouw krijgt altijd commentaar

 1. heel erg jammer dat deze bouw zo is ingedeeld op het beschikbare perceel.
  Hoe mooi is het om in 90 graden hoek te bouwen met een mooie parkachtige voortuin waar alle bewoners en de
  passanten plezier van hebben.
  Kijk maar verderop hoe charmant dat toont!
  Gemiste kans.

  Like

 2. Met 2 x blik zit je op 14 vehikels . op de andere hoek 10x blik is 20 vehikels . ach 34 autogebruikers en hun bezoekers met eigen vervoer er bij in een nu nog mooi hoekje Blaricum . Mooie plekjes in Blaricum zijn in de optiek van woningcorporatie de Alliantie niet meer van deze tijd. Wethoudster Boersen zit op dezelfde lijn of ziet de mogelijkheid niet om de verplichting opgelegd door de centrale Overheid jegens de Alliantie los te koppelen van de chantagepolitiek van de Alliantie jegens de Gemeente om sociale huur te realiseren .. Aan de Bongerd staan de zelfde woningen als daar aan de Verbindingsweg echter die zijn verduurzaamd door de Alliantie . De openbare ruimte is NIET van de Alliantie ,het grasveld en de prachtige bomen zijn openbare ruimte en wethouder Boersen heeft die openbare ruimte niet te versjacheren Eigenaardig die uitspringende rooilijn aan de Verbindingsweg van die prefabwoning . Op de Statenkamer zijn de woningen met de oneven huisnummers uit het verduurzamingsprojekt van de Alliantie genomen . Reaktie van Maria Piel .

  Like

  1. Wel een vreemde reactie van iemand die zelf in een sociale huurwoning woont. Maar los daarvan, staan er gewoon onwaarheden in het betoog. Op de eerste plaats zijn de woningen aan de Bongerd ruim 10 jaar jonger dan die aan de Verbindingsweg en zijn niet van de Alliantie, maar van de woningcorporatie Gooi en Omstreken. Dan over de uitspringende rooilijn van de te bouwen woningen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne; de boerderij die daar tot 1957 heeft gestaan en eigendom was van een broer van mijn oma Jaap Raven, in Blaricum beter bekend als ‘Jaap de Rus’, omdat hij een Russisch paard had, stond met zijn achterkant ook bijna op de weg. Kijk maar even op beeldbank van de Historische Kring Blaricum en zoek even op de Verbindingsweg en u zult het aanschouwen. Dan deze zin: ‘Wethoudster Boersen zit op dezelfde lijn of ziet de mogelijkheid niet om de verplichting opgelegd door de centrale Overheid jegens de Alliantie los te koppelen van de chantagepolitiek van de Alliantie jegens de Gemeente om sociale huur te realiseren” einde citaat. Is nogal een zware aantijging en ongepast. Blaricum telt ruim 5000 adressen en nog geen 1000 sociale huurwoningen. Waarvan de meeste in Blaricum-Bijvanck. Landelijk ver onder de norm van een derde. Om dit dorp levend te houden, voor ook inwoners die geen woning kunnen kopen zijn deze sociale huurwoningen bikkelhard nodig. Zoals onder andere voor mensen van de brandweer en reddingsbrigade. Want bij nood vinden we het heel normaal dat deze instanties binnen de daarvoor gestelde op de plaats van het incident zijn. In deze plannen komen er weer wat sociale huurwoningen bij, waardoor er hoe weinig ook doorstroming komt. Waardoor er weer wat jonge mensen in Blaricum-dorp kunnen komen of blijven wonen. Nog even wat aardigs, het straatje wat bij de woningen komt die nu in aanbouw zijn gaat geheel in lijn van de Blaricumse traditie, waar de geschiedenis van Blaricum moet voortleven in de straatnamen de ‘Kapschuur’ heten.

   Like

   1. Veel sociale huurwoningen zijn of worden verkocht door de Alliantie . Ik noem woningen op de Statenkamer ,Klaphek ,Ruyschendaal . Dan is het een drogreden een te kort aan sociale huurwoningen als reden te geven een woningcorporatie ruim baan te geven desastreus het laatste aan karakteristiek in Blaricum te niet te doen en op vinexachtige wijze onze openbare ruimte en aanzien te laten bepalen .. Er is een verduurzamingsplicht aan woningcorporaties opgelegd door de centrale overheid . Dat moet losgekoppeld zijn van de hoeveelheid sociale huurwoningen .Op de hoek Polweg /St. Josephweg gaat stapelbouw komen . Het is louter een win/win situatie voor de Alliantie -Sociale huurwoningen die zij voor een appel en een ei van de Gemeente overgenomen hebben voor een hoofdprijs verkopen en de vrije hand krijgen om het aangezicht van Blaricum naar hun hand te zetten . Reaktie van Maria Piel .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s