6 gedachten over “Het Hofje van 1960 – in gevaar?

 1. Lange tijd heb ik gedacht dat ik een van de weinigen was die nog energie had het dorpskarakter en de laatste karakteristieke elementen te beschermen . Ik ben blij met dit initiatief . Reaktie van Maria Piel .

  Like

 2. In het artikel van Dick, ontbreken nog wel wat historische feiten. De ‘bejaardenwoningen’ zo werden ze toen genoemd, aan de Verbindingsweg was bij lange na niet het tweede sociale woningbouwproject in Blaricum. De ‘bejaardenwoningen aan het ‘Vitushofje’ zijn in 1955 afgebouwd en intussen al vervangen door starterswoningen die nu staan aan het Herman de Klerkhof. Verder is voor 1960 al sociale woningbouw gepleegd aan de Statenkamer rechts, Ruysendael, Kerkpad, 1e Molenweg, Molenveenweg, Mosselweg, Windvang Ekelshoek, Middenweg , William Singerweg en dan zal ik er nog misschien een vergeten zijn.

  Like

  1. Frans, de eerste woningbouwwoningen na de oorlog zijn gebouwd op de William Singerweg de nr.1-3 en 3a
   Op 3a zijn trouwers. Jouw ouders ingekomen als eerste bewoners.

   Like

  1. Heel scherp Daan, ik houd ervan. H.P. de Klerk, Herman de Klerk, schoenmaker de Klerk en wethouder de Klerk zijn 1 en dezelfde persoon. Onder zijn jarenlange wethouderschap heeft hij veel betekent voor de sociale woningbouw in Blaricum na de Tweede Wereld Oorlog. Tot zijn grote verdriet moest hij ook weleens mensen teleurstellen. Terecht dat er een hofje naar hem genoemd is. Dus met het geweld aandoen van de feiten, valt het nogal mee.

   Like

 3. Nou, ik dacht al: die naam ken ik niet. Ik moest op de Vitusweg weg omdat de mini bungalowtjes gesloopt werden en zit nu wéér op de schop.
  Niet op de Verbindingsweg trouwens. Overigens alle lof voor de mevrouw van de woningbouw voot haar heldere verhaal. Voor haar is het bezoeken van de bewoners ook geen makkelijke klus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s