Vier van de zeven …

… woningen aan De Kapschuur zijn toegewezen aan (jonge) Blaricummers.
Op vragen van Fractie Beemsterboer laat de gemeente weten:
‘Vier woningen zijn toegewezen aan woningzoekenden uit Blaricum, twee woningen aan woningzoekenden uit Huizen en één woning aan een woningzoekende afkomstig uit Bussum.
Deze huishoudens laten allemaal een sociale huurwoning achter. Dat niet alle zeven woningen zijn toegewezen aan woningzoekenden uit Blaricum is op verschillende manieren te verklaren:
– Woningzoekenden laten geen sociale huurwoning achter in Blaricum;
– Het huishoudinkomen past niet bij de huurprijs.’

• Vraag is of de vier vrijgekomen woningen in Blaricum nu naar Blaricumse starters gaan.
Gehoord is ook de conclusie: ‘Vier van zeven? Dan valt het met de lokale sociale woningnood dus heel erg mee.’

Voorts meldt de gemeente dat een aantal woningzoekenden uit Blaricum het aanbod van Het Gooi en Omstreken na bezichtiging de woning heeft geweigerd. Genoemde redenen hiervoor zijn: te duur, te weinig slaapkamers of nu niet geschikt vanwege angst voor corona.

Aanvullend kan worden gemeld dat, waar tot voor kort de eerste woning bijna óp de Verbindingsweg stond, de rijbaan zodanig is verlegd dat er een stoep van normale breidt kan worden gerealiseerd. Hopelijk komt er naar het voetpad aan de overkant nog een zebrapad.

3 gedachten over “Vier van de zeven …

 1. Een asociale huurprijs voor een sociale huurwoning is snicky . Er kan goedkoper gebouwd worden ,de huurprijs oprekken tot aan de grens en het Rijk laten meebetalen middels huursubsidie voor een grote laag van de bevolking die snakt naar een betaalbare huurwoning maar die mondjesmaat bediend wordt met woningen waar zij niet hun inbreng hadden .en hun geen goed gevoel geven . Reaktie van Maria Piel .

  Like

 2. Dat is allemaal leuk zo’n antwoord.
  Maar als er heel weinig huurwoningen zijn in Blaricum, kan je nooit 1 huurwoning achterlaten als je hem nooit gekregen hebt.
  Dus dan is dit onmogelijk: ( “Woningzoekenden laten geen sociale huurwoning achter in Blaricum” ).
  Want het staat er al: “WONINGZOEKENDEN”, dus opzoek naar 1 woning!!!!

  Alle mensen die er zijn komen wonen, wens ik wel al het geluk toe in deze woningen.

  Like

 3. Weer ergenissen over de ondemocratische verdeling! Alleen toegankelijk voor ‘huishoudens’die een sociale huurwoning achterlaten van de coöperatie. Dat is dus bij ons (helaas) niet het geval. Wij als (pas)gepensioneerden die ingeschreven staan en in Blaricum wonen/werken zullen in geen100 jaar kans krijgen op een sociale huurwoning in Blaricum. Er waren bv op de drie woningen 183 inschrijvingen en wij stonden op…..66! Wat heeft het dan voor zin om bij deze coöperatie ingeschreven te staan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s