Nog geen Blaricum Music Festival

Helaas was de situatie twee weken geleden (een maand voor de start, voor ons het ‘point of no return’) nog te onduidelijk om met een relatief gerust hart iets noemenswaardigs op te zetten – we hebben dus moeten beslissen om nu niets te organiseren.

2c370-piazolla1-1

Na een moeilijk jaar hadden wij er weer erg veel zin in om van 24 juni tot en met 4 juli een fantastische editie van het Blaricum Music Festival neer te zetten. We waren bereid om tot het laatste moment te wachten met alles definitief maken (en daarna dubbel zo hard te werken) opdat de kans op doorgaan het grootst zou zijn.
We weten sinds vorige week pas dat er weer mondjesmaat publiek bij concerten in binnenruimtes aanwezig mag zijn (iets meer als je iedereen ertoe verplicht zich te laten testen, wat ons betreft een ‘draak’ van een maatregel…) en we zitten natuurlijk nog met allerlei reisblokkades (testen, quarantaine etc.) wat het bijna onmogelijk maakt om de musici die wij willen uitnodigen ook daadwerkelijk – op tijd – op het podium te krijgen. Zo was onze orkestdirigent Mathieu Herzog bijvoorbeeld voor één concert naar Zuid-Korea gevlogen; hij moest daar twee weken in quarantaine, hij dirigeerde zijn enige concert en mocht daarna in Zwitserland (waar hij woont) nóg tien dagen in quarantaine. Hij was zo dus een maand ‘zoet’ met één concert. Los van de financiële consequenties die dit voor de uitnodigende partij heeft; dit willen wij onze hooggeëerde musici niet aandoen.
Het plan is nu om – als mogelijk – in september of oktober een paar kleine concerten te organiseren, dit vooral om de fantastische ‘spirit’ die tijdens de festivals van 2018 en 2019 is ontstaan levend te houden en wellicht zelfs aan te wakkeren… En dan willen we net voor de zomervakantie van 2022 weer uitpakken met een editie vol topsolisten, topensembles, een heerlijk groot orkest en veel fantastische masterclasses!
Om dit te realiseren zullen wij u – meer dan ooit – nodig hebben dus schroomt u vooral niet het ons te laten weten als u kunt/wilt bijdragen aan het welslagen van dit fantastische festival. We hebben het geplande groeipad door Corona twee jaar moeten verlaten maar met onze creativiteit, inventiviteit en doorzettingsvermogen zullen we – als een Feniks – sterker dan ooit herrijzen uit de Corona-as!
Dank voor uw enthousiasme en blijvende steun. Zodra er weer iets te melden is hoort u dit natuurlijk van ons en dan staat dit ook op www.blaricumfestival.com.
Met een warme Blaricumse groet,
Peter Santa en het gehele Blaricum Music Festival-team
///

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s