Toen en nu

Dorpsstraat 8a. Staat op de lijst van Rijksmonumenten
Los van de de weinig monumentale veranderingen die het pand heeft ondergaan, …

… komt men als men op het vermelde monumentnummer klikt uit op onderstaande (achterhaalde) beschrijving – die over het pand gaat waarin nu zijn gevestigd een woning (nr. 10) en De Blaricumsche Boekhandel (nr. 12).
Schermafbeelding 2022-01-08 om 14.08.09

IMG_5337IMG_5338

De opmerkzame kijker zal op de foto linksboven rechts van het pand een stukje zien van een ander pand. Dat was Dorpsstraat 6 en dat stond op wat nu het grasveldje met de bronzen schapen is. Vroeger zat er een kruidenier in: Ottenhof, van Lente en Maas. De laatste was bij EnKaBe organisatie aangesloten. Het was op het eind eigendom van de gemeente. Er waren in het begin van de jaren zeventig plannen er een jeugdhonk van te maken. Vrij snel daarna is het gesloopt. Aan de linkerkant heeft nog een postkantoortje gezeten tot 1919 het grote postkantoor aan de Huizerweg (nu notariskantoor) in gebruik werd genomen.
dorpsstr6

Met dank aan Frans Ruijter en Beeldbank Blaricum.

3 gedachten over “Toen en nu

 1. Wat moet je hier nu nog van zeggen,het tegenwoordige huis lijkt in geen velden op wegen meer op het oorspronkelijke pand jammer,maar helaas.,en helaas niet het enige voorbeeld van veranderingen zonder enig historisch besef.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi stukje geschiedenis Frans.
  Dorpsstraat 6 is inderdaad eind jaren zeventig gebruikt als jeugdhonk met als beheerder jongerenwerker Rik Blijham uit Utrecht.
  Als Rik vrijdagmiddag om half vijf in de bus naar Utrecht zat, zaten wij om 5 over half vijf al binnen en was Dorpsstraat 6 het hele weekend ons domein.
  Helaas werd het pand gesloopt en is er daarna voor de jeugd van Blaricum nooit een alternatieve lokatie vrij gemaakt om hun vrije tijd door te brengen, wat in de leeftijd 14 tot 18 jaar wel belangrijk is.
  Dat is wat mij betreft armoedig geregeld in ons welvarende dorp.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s