Gemeentelijke kunst online

Afgelopen week is de website Kunstcollecties Blaricum Laren van start gegaan. De burgemeesters van beide gemeenten verrichtten daartoe een starthandeling in de buurt van de plaats waar ooit de Hut van Mie stond. De website stelt de gemeentelijke kunstcollecties online beschikbaar voor inwoners en andere geïnteresseerden en dat is een van de doelen van de Stichting Beheer Kunstcollectie Blaricum en Laren.

2 gedachten over “Gemeentelijke kunst online

  1. Op de plaats waar beide burgemeesters staan, heeft de hut van Mie Schaapherder-Rigter niet gestaan. Deze stond op de hoek Mauvezand Harmen Vosweg.

    Like

  2. Een mooie collectie waar Laren en Blaricum trots op mogen zijn. Mooi in beeld gebracht ook. Een felicitatie waard. Wel is jammer is dat de werken zonder enige toelichting (datering, materiaal, afmetingen, hoe verworven, naam van de eventuele schenker) zijn geplaatst maar wie weet wordt daarin nog voorzien. Ook jammer dat er minsten 15 (!) aan de gemeente Blaricum geschonken werken ontbreken, kunstwerken die in de loop der tijd door slordig beheer spoorloos zijn. Van Brender à Brandis, Co Egelie en Wiily Mignot bijvoorbeeld. Maar niettemin: mooi werk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s