AH-plan in de RTG (update)

In de vanavond digitaal te houden RTG zal ook het bouwplan van AH ter tafel komen. Onderstaande artist impression (aangeleverd door kritische inspreker, gemaakt op basis van de publiekelijk beschikbare informatie) brengt een en ander in beeld. Opvallend ten opzichte van tekeningen die in december jl. door AH zijn gepresenteerd, is de torenachtige uitbouw aan de rechterzijde (kant van Studio Erik Gutter). Naar verluidt zit daar het trappenhuis in voor de drie beoogde appartementen. Niet geheel duidelijk is hoe dit onderdeel door bestaande en/of nog te planten bomen e.d. aan het zicht zal worden onttrokken.
Update: Albert Heijn heeft laten weten zich niet erg in deze voorstelling te kunnen vinden. Weliswaar worden de contouren redelijk correct in beeld gebracht, maar het is niet duidelijk hoe de verandering daadwerkelijk zal worden. Ook het ontbreken van de context (andere bebouwing en bomen) draagt niet bij aan de duidelijkheid, aldus AH. De torenachtige uitbouw (AH benoemt die als ‘de schoorsteen’) wordt door de Welstand aangemerkt als ‘charmant’. Wordt vervolgd.
ah impress

9 gedachten over “AH-plan in de RTG (update)

 1. Mooi of lelijk, dat is een subjectief oordeel.
  Maar is het echt nodig om zo’n grote AH in het karakteristieke centrum van een klein dorpje te realiseren?
  Vanuit AH natuurlijk puur commercieel gezien wel natuurlijk
  maar de definitieve ontsiering van het dorpsgezicht, de toenemende overlast van (onnodig) verkeer en de bijna oneerlijke concurrentie ten opzichte van de andere winkeliers zouden toch tot een negatief advies moeten leiden?
  Keuze uit 8 soorten aardbeienjam in plaats van 5 soorten zouden in deze tijd van klimaatproblemen niet beslissend mogen zijn……

  Geliked door 1 persoon

  1. Normaal is het al langere tijd dat schappen leeg zijn omdat levering op zich laat wachten . Nog meer lege schappen in ontsierende grote gebouwen die de ziel van Blaricum gaan vernietigen . Reaktie van Maria Catharina Piel .

   Geliked door 1 persoon

 2. De nieuwe super wordt: beter, ruimer, veiliger, win-win, duurzamer, milieuvriendelijker, verfijnder, gezellig, persoonlijk en ‘past meer bij het agrarische karakter van Blaricum’.
  Het wordt ” ervaren en beleven”.
  Inmiddels was mijn bullshitmeter in het donkerrood geschoten.
  En dat was nog voor de zin dat de nieuwe super een ” krachtige visuele versterking van de Huizerweg en van het DORPSKARAKTER” zal worden.

  Like

 3. Heerlijk die gezellige dorpse positieve reacties. Ik ben benieuwd of er straks bij de prachtig verbouwde AH ook meerdere soorten azijn te verkrijgen zijn. Alhoewel ik mij afvraag of sommige mensen die überhaupt wel nodig hebben. Ik heb onlangs eens gebabbeld met de eigenaresse die mij tekst en uitleg heeft gegeven aan de hand van wat schetsen over het plan. Ik denk dat ze het beste met iedereen voor ogen hebben met hun beoogde plan. En natuurlijk ook voor zichzelf. Een efficiëntere bedrijfsvoering is voor iedereen van belang. Het is 2022. Die jaren hiervoor zijn geschiedenis. Kijk vooruit en blijf vooral wat positiever. Behalve met corona natuurlijk.

  Like

 4. Waarom niet tegenover Bellevue op plek parkeerplaats en daarachter nieuwe parkeerplaats ?
  Op de plaats van de oude AH sociale woonbouw

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s