Wijn met associatie (voor sommigen)

Namelijk deze:
De Nacht van Schmelzer was de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 oktober 1966 en staat in de Nederlandse politieke geschiedenis bekend als de nacht waardoor na het indienen van de motie-Schmelzer (voornaam Norbert; tegen de eigen regering gericht) het kabinet-Cals ten val kwam. Het ging ogenschijnlijk om onvrede over een dekkingstekort van de begroting (circa 30 mln gulden, zeg 14 mln euro – wie heeft dat niet, tegenwoordig …), maar in feite wilde de KVP (later CDA) de PvdA uit de regering hebben. Dat lukte. Eerst in 1977 kwam de PvdA met Joop den Uyl weer in vak-K. Proost. (Norbert is nadien niet de wijn ingegaan.)wexxs - 1

2 gedachten over “Wijn met associatie (voor sommigen)

  1. In ’77 werd de PvdA buitenspel gezet door Wiegel en Van Agt. Volgens mij was Keerpunt ’72 het kabinet van Den Uyl. Toen nog met KVP en ARP. Waar blijft de tijd…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s