5 gedachten over “AH-besluit: reacties

 1. Wat ik heb begrepen is dat tijdens de RTG de microfoons van sommige insprekers al tijdens hun inspreken werden uitgezet.

  Ik vind het niet zo diplomatiek om.het woord JOKKEN te gebruiken maar in de enthousiaste aanprijzingen door de voorstanders van de enorme uitbreiding zijn een aantal zaken onderbelicht danwel mooier voorgesteld dan straks in de werkelijkheid zal blijken. En dan doel ik vooral op het tekort aan parkeerplaatsen, de aanzuigende werking van klanten uit andere gemeenten en de extra overlast van lossende vrachtwagens.

  Like

 2. In een Strategische Visie en een Centrumvisie formuleer je in grote lijnen hoe een aangenaam leefbaar dorp er uit ziet. In een bestemmingsplan leg je vast waar en hoeveel er gebouwd mag worden, wat tuin, erf, weg etcetera is. Je geeft aan welke karakteristieken belangrijk zijn. Bijvoorbeeld ruimte in het dorp door middel van terrassen, tuinen, groen. Historische waarden spelen ook een rol. Denk aan wachthuisje en terras voor de tram van circa 100 jaar terug.
  Dit bestemmingsplan is bindend voor burger, ondernemer én gemeente. Het komt met zeer grote regelmaat voor dat burgers en ondernemers plannen hebben die dit plan te buiten gaan. In het overgrote deel van de gevallen, krijgen deze aanvragers nee op het rekest vanuit het gemeentehuis. Albert Heijn echter krijgt de medewerking van de gemeente voor plannen die het bestemmingsplan ver te buiten gaan. Hoe ver, daarover verschillen de meningen. In ieder geval het bebouwen van het terras van Blushing, waar de nok van 0 naar 8 meter gaat, het omzetten van de tuin in parkeerfunctie.
  Met het oog op het gelijkheidsbeginsel (waarom mag de een wel en de ander niet uitbreiden?) en de precedentfunctie (als de een het mag, kan het de ander dan worden geweigerd, denk hierbij aan de plannen van de Alliantie met de drie hofjes in Blaricum) kunnen de emoties hoog oplopen in een traject als deze. De belangen van burger, gemeente, raadsleden, ondernemers en aanvrager Albert Heijn zijn nu eenmaal nooit hetzelfde.
  Het moge wel duidelijk zijn dat een ieder op correcte wijze de discussie aangaat.

  Like

 3. Van een bestemmingsplan mag afgeweken worden. Bij een grote afwijking dient er dan wel een goede ruimtelijke onderbouwing te zijn. De gemeente zal dan een gedegen belangenafweging maken (waartegen ook nog beroepsprocedures mogelijk zijn). Overigens ben ik niet tegen de aanpassing van AH, zeker niet in architectonisch opzicht aangezien de huidige bebouwing al vrij rommelig van aard is.

  Like

 4. Ik ben geen voorstander van een grote ah, weg met dat bedrijf, gewoon een kleine gezellige kruidenier terug zoals overstegen toentertijd, gewoon voor de vergeten boodschappen en verder panden die nu verloederd zijn door de familie Ton weer in ere herstellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s