Alle komme nijt vergeten!

Zondag 25 september staan vanaf 12 uur de akkers aan de Noolseweg weer in het teken van het Blaricumse boerenleven van 120 jaar terug. Dat betekent maar 1 ding: de Dag van Werkpaard!!!
5d0b3-werkpaardzon-1-1bw
Uiteraard ontbreken de zeer gewaardeerde vaste onderdelen niet. De teams strijden met hun werkpaarden om de titel door boomstammen te slepen, te dorsen en ploegen en hun behendigheid met paard en wagen te tonen op het boerenerf.
De organisatie heeft het veld nu zo ingedeeld dat de paarden en het publiek van elkaar gescheiden blijven, maar alle activiteiten wel goed zijn te zien.
Ook het schooltje, het winkeltje, het keukentje, het kinderpleintje, de bakker en de smid kunt u in volle glorie en bedrijf bekijken, proeven en meebeleven.
Bijzondere aandacht is er voor de Kolonisten van de internationale Broederschap te Blaricum. Een bont gezelschap van landlopers, dominees, een landbouwer, een bakker, een professor, theosofen, Nederlanders maar ook Engelsen en Italianen streek eind 1800 neer op de terreinen rond de Noolseweg. Het oorspronkelijke Koloniehuis stond op de plek waar nu De Torenhof staat. Anarchisten, vegetariërs, tegen gebruik van alcohol, voor emancipatie van de vrouw, een schedelmeter, u gaat ze tegenkomen op deze dag.
De entree is gratis. Het evenement wordt traditiegetrouw rond 16 uur afgesloten met een Boeldag, een veiling van oud en antiek.
///

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s