Doe maar niet

Afgezien van het aantal (52) en de soort (ook oude eiken), mag niet onvermeld blijven dat met name aan dezelfde kant van de Bierweg de afgelopen jaren al hele forse happen uit de natuur zijn genomen. Men zou beter kunnen zeggen: het is daar wel genoeg, zo. Kap een enkel boompje, herplant dat – en pas je bouwdrift aan aan de natuur, en niet omgekeerd.

13 gedachten over “Doe maar niet

 1. Omgevingsdienst Noord-Holland Noord wordt niet of nauwelijks om een ontheffing gevraagd door de Gemeente Blaricum ingeval bescherming vleermuizen ,vogels , uilen etc. Crimineel als hier door de Gemeente Blaricum gedoogd wordt de 52 bomen te kappen . Reaktie van Maria Catharina Piel .

  Like

 2. Ik neem gelijk contact op met provincie noordholland noord omgevings loket
  Als iedereen dat nu doet, die de natuur wil beschermen, tegen de ongelooflijke onbeschofte voortvarendheid, van hoe de gemeente Blaricum omgaat met de natuurwet, dan help het mischien.
  https://www.odnhn.nl/ 088-10 21 300
  Gaat om de wet natuurbescherming
  Trek aan de bel mensen, er blijft geen boom meer over dit is al jaren aan de gang.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ze zitten vlak bij het beschermde natuur gebied, tegen de rand aan, van de Tafelbergheide, dus deze woning aan de rand is onderdeel van het natuurgebied, ook al ligt het net buiten de grens.

  Er zijn daar Veldleeuwerik, de Boomleeuwerik en de Roodborsttapuit, Uilen, Vleermuizen, er leven daar, Reptielen, Egels, en nog veel meer.

  De gemeente Blaricum, moet het beslissingstermijn niet verlengen maar result NEE zeggen tegen deze 52 eiken te kappen

  We hebben de wet natuurbescherming, gebruik die wet.
  En kap vooral geen hardhouten NU NOG GEZONDE bomen, die inheems zijn en wel 800 JAAR OUD KUNNEN WORDEN

  https://www.odnhn.nl/
  088-10 21 300
  Gaat om de wet natuurbescherming, BEL DE PROVENCIE NOORDHOLLAND NOORD EN GA EEN MELDING DOEN OVER HET GEDRAG VAN DE GEMEENTE BLARICUM. Deze kap is illegaal.

  En waar blijven de politieken partijen toch, ik hoor en zie ze niet over deze kap, slappe hap, onze raadsleden en wethouders, en burgemeester

  En waar blijven de zogenaamde Vrienden van het Gooi, die zich over andere delen van het Gooi zich zo druk maken, ook in Blaricum.

  We hebben de natuurwet, boeren moeten weg bij de natuurgebieden, en hier mogen 52 eiken worden gekap, die enorm veel co2 wegvangen.

  https://www.odnhn.nl/
  088-10 21 300
  Dus mensen ga een melding doen, kan ook telefonisch, het moet eenkeer afgelopen zijn met die bomen kap van gezonden inheems hardhouten bomen, hier in Blaricum, waar de provincie niets van weet.

  Like

 4. De Vrienden Van het Gooi zouden zich hier eens een keer (of meerdere keren) druk om moeten maken. Maar op dit vlak zwijgen ze vaak als de beste. Gelukkig verzetten deze Vrienden Van het Gooi zich al jaren wel met hand en tand tegen een hapje en een drankje op het aangelegde en verder oninteressante stuk “Blaricummer Strand” ….

  Like

 5. Waar waren al deze reakties,op al de negatieve gevolgen voor de natuur op de camping de Woensberg? Het kappen van bomen, het graven van loopgraven, het wegshovelen van houtwallen enz.

  Like

  1. U heeft gelijk . Echter er waren reakties die zich toen niet bewust waren dat er een natuurbeschermingswet is inzake fauna . Er waren toen ook meteen tegenreakties gezien er accomodatie zou komen voor de opvang van medeburgers uit de Ucraine . Voor 2 jaar stacaravans en daarna kan de eigenaar ze commercieel gebruiken . Onder het mom Nood breekt wetten is hier de leefomgeving van vele Dieren vernietigd en/of schade toegebracht . Reaktie van Maria Catharina Piel .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s