‘Open kampeermiddelen’-dag op de Woensberg

Vandaag kan men op de Woensberg gaan zien waar(in) de komende twee jaar circa 350 Oekraïeners zullen verblijven. Foto’s 2, 3 en 4 zijn gemaakt in een ‘kampeermiddel’ (huisje, ‘stacaravan’) voor zes personen. Alom was het oordeel ‘erg krap’. Een deel van de andere huisjes zijn voor vier personen, met ligbad – die kregen meer waardering. Met name van de kant van de gemeente viel te beluisteren: ‘We hebben hier wel iets moois neergezet.’ woensb4 - 1

woensb3 - 1

woensb2 - 1

woensb1 - 1

Een deel van de voorziening is nagenoeg klaar en zal de komende weken in gebruik worden genomen; aan andere delen zal nog wel tot na de zomer worden gewerkt.woensb8 - 1

woensb6 - 1

woensb7 - 1

woensb9 - 1

Hier moet het faciliteitengebouw komen, met o.a. wasmachines.woensb10 - 1

2 gedachten over “‘Open kampeermiddelen’-dag op de Woensberg

  1. Om te beginnen er is hier niets moois neergezet . Lelijkheid ,niets dan lelijkheid & veel te krap. Hier moeten schoolgaande kinderen huiswerk kunnen leren, jonge kinderen hebben binnenshuis speelplekken nodig ,kinderen willen vriendjes en vriendinnetjes .mee nemen ……..er is geen enkele mogelijkheid van privacy noch voor volwassenen noch voor kinderen . Let wel deze opvang is niet voor een vakantiemaand in augustus met veel buitenzijn als het weer mooi is. Deze opvang is voor een lange tijd . Ik bepleit nog steeds opvang voor deze medeburgers in het binnenkort vrijkomende en dan voormalig ziekenhuis op Crailo. Veel meer ruimte EN ruimtelijker . Alle energievoorzieningen en infastruktuur zijn aanwezig . Incl. apotheek en dokterspost . Het enige z.g. mooie is de vrijwilligheid van de gem . Blaricum. Met die vrijwilligheid casht de gem. Blaricum 875.000 euro van de Rijksoverheid . Bovenop komen nog de gelden voor de dagelijkse basisbenodigdheden . Ik ben eigenlijk benieuwd wat de mensen over wie het gaat er zelf over denken . Is het niet mogelijk voor OOG om enige mensen te spreken en zonder hun naam er bij hun meningen weer te geven ? Reactie van Maria Catharina Piel .

    Like

  2. Ziet er wel aardig uit. Veel te vol en op de verkeerde plek. Het is voor een vakantie al een ramp om in zo’n hok te moeten verblijven laat staan voor permanante bewoning met 4 of 6 mensen. En zoals Maria al omschrijft nul privacy. Daarnaast is het hele gebied op en rond de Woensberg nu permanent ‘aangerand’. Eerst voor opvang en straks voor het Landal (Roompot) vakantiepark. Eeuwig zonde. Zeker nu zeer binnenkort een gigantisch ziekenhuis om de hoek leeg staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s