2 gedachten over “De echte bomenplantdagen – a.s. dinsdag en woensdag

  1. Boomplantdag is gestart in 1957, om de bomenpopulatie die in WOII gekapt zijn voor brandhout weer aan te planten en kinderen te betrekken bij de natuur. Luister maar naar het fragment van Frans Ruijter op NH Gooi Zaterdag.
    Komende week dus wel bomenplantdag, maar een super-lokale boomplantdag. Gaan de bewoners er ook een tijdcapsule bijplaatsen?
    Maar….., als ik zo de plekken zie waar ze weer moeten komen, bekruipt me het gevoel dat ze niet goed kunnen wortelen met al die stenen en auto’s. Bomen hebben ruimte nodig, net als mensen, om goed te kunnen wortelen.

  2. Maak je geen zorgen Rikkie Plugboer, de bewoners hebben zich zo collectief ingezet voor herplant, dat zij er alles aan zullen doen het tot een geslaagd eindresultaat te laten komen.

Geef een reactie