AH-bouwplan naar kookpunt (+ update)

Vandaag in De Gooi en Eemlander: tegenstanders van de AH-verbouwing roeren zich.
advert

Volgens AH wordt vanuit de kritische kant stelselmatig een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Bijvoorbeeld over hoe de verbouwing oogt (…) vanaf de vishandel – zie de twee animaties hieronder. Volgens AH zal de nieuwbouw nauwelijks hoger worden dan wat er nu staat. Ook in bovenstaande advertorial staan volgens Marieke Ton onjuistheden en worden aannames geponeerd als feiten. Ton: ‘Jammer, maar we hebben er vertrouwen in dat de raad op basis van de gegevens van deskundigen en de feiten een goed besluit gaat nemen.’

UPDATE.
Inmiddels ontvangt Oog van meerdere kanten open brieven aan de raadsleden, teksten die rondgaan via buurtapps, reacties via de telefoon, mail en sms – al dan niet juist of beschaafd, al dan niet dwingend van toon.

Het onderwerp is in sneltreinvaart tot kookpunt gekomen. Mooie blijk van de democratie, inclusief het soms nare gebrek aan feitenkennis, deskundigheid en waarheid.
Oog is er echter niet voor om van zowel de ene kant als van de andere de allerlaatste mening of oprisping te publiceren, noch allerlei goedbedoelde meningen en gedachten vanuit het voortkabbelende maar vaak beslist niet domme midden.

We laten het hierbij. Denk na voordat u roept en roep nadat u zeker weet dat uw denkwerk werkelijk iets zal bijdragen aan het algehele welzijn.

U kunt het vanavond allemaal volgen in de digitale raadsvergadering. Dan zult u precies kunnen zien hoe (zo ver voor Pasen) de hazen lopen en hoe ú dat zou kunnen vertalen in uw stem bij de raadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart. 

Liefs en een caffeïne- en coronavrije knuffel,
Oog.

2 gedachten over “AH-bouwplan naar kookpunt (+ update)

    1. Men kan zich daar snel thuis voelen, want voormalig gemeentesecretaris van Blaricum is daar burgemeester geweest van 1964-1981, onder zijn leiding is Orvelte geworden tot wat het nu is. Maar dat ter zijde, in de advertentie die vanmorgen in de Gooi en Eemlander staat, wemelt het inderdaad van de aannames. De ergste vind ik dat zij menen te weten wat de burgers willen???? Mogen we dat zelf uitmaken?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s