ASB-bestuur gewijzigd

Uit een gisteren verschenen persbericht is het volgende te vermelden:
Schermafbeelding 2022-03-18 om 9.37.20 AM

Onderliggend is bijgaande Raadsinformatiebrief. Daaruit valt op te maken dat de burgemeester c.q. het college van B&W in zekere mate een vetorecht heeft bij de besluiten van het ASB-bestuur.
Los hiervan is het de vraag of de ASB nu weer in rustiger vaarwater is gekomen. De nieuwe voorzitter Piet Bus heeft desgevraagd laten weten ‘het verleden af te willen sluiten’ en ‘werk te maken van de transparantie, die de afgelopen jaren inderdaad is blijven liggen’.
Mooi, maar er kleven de nu vertrokken bestuursleden en de periode van met name de afgelopen drie of vier jaren nogal wat vragen aan die toch echt moeten worden beantwoord. Wellicht ligt er hier voor de nieuwe gemeenteraad een belangrijke taak om (al eerder gestelde) vragen beantwoord te krijgen en vast te stellen of het in de ASB vastgelegde bezit en belang van de Blaricummers conform statuten, algemene rechtsopvattingen en maatschappelijk fatsoen zijn behartigd. Wordt vervolgd. Bijkomende vraag is of tevens het bestuur van de Stichting van de ASB is vervangen.

Een gedachte over “ASB-bestuur gewijzigd

 1. Ik heb paar jaar geleden een WOB gedaan bij de gemeente Blaricum, over de ASB
  Maar zoals alle WOBS die worden gedaan door inwoners krijg je niets van het college en zijn ambtenaren Gemeente Blaricum op tafel, of je moet naar de rechter. En dat, terwijl de gemeente de plicht heeft tot openheid van zaken.

  De WOB ging toen o.a over de penningmeester, een vrouw waar ik zelf mee te maken had, en die had gefraudeerd op een stuk wat ze had ingediend, als zijnde een officiële stuk van het kadaster.
  En deze frauderende mevrouw, die nu niet meer in Blaricum woond, maar aan de Nederlandse kust, was dus penningmeester van de ASB.

  Nu een nieuw situatie, er blijft natuurlijk nog steeds geld zoek bij de ASB een aanzienlijk bedrag.
  De nieuw voorzitter wilt zegt hij het verleden afsluiten.
  Beste voorzitter en mevrouw de Burgemeester eerst het verdwenen geld op tafel, duidelijk in de stukken ook belastingtechnisch verantwoord, zoals het betaamd voor een ANBI stichting.
  En anders geen ANBI stichting meer.

  Het is schandalig en het getuigd van ONBEHOORLIJK GEDRAG zoals er met geld, grond en eigendom van de Gemeente Blaricum wordt omgegaan door de Gemeente Blaricum en de ASB.

  De ASB is geen persoonlijk bezit, voorzitter en mevrouw de Burgemeester, de ASB is van alle inwoners van Blaricum een gemeenschappelijk bezit dus.

  Dus hoedt u voor ONBEHOORLIJK GEDRAG voorzitter en mevrouw de Burgemeester, eerst de juiste stukken op tafel met de verdwenen duizenden euro’s, en dan een nieuw start

  Voor diegene die niet weet wat een WOB is.
  Een WOB is een verzoek tot openbaarmaking van informatie over bestuurlijke aangelegenheden bij de hiervoor in de wet aangewezen bestuursorganen. In dit geval de Gemeente Blaricum die dan inzage MOET geven “maar het niet doen”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s