Van Sijmons naar sloop (?)

Velen zien met genoegen dat de muziektent een ‘nieuwe muts’ krijgt. 
muztent12 - 1

Weinigen weten dat dit object in 1926 is getekend door architect Herman Sijmons. Later zou hij in samenwerking met Anton Rädecker het Oorlogsmonument ontwerpen (1948). Sijmons tekende ook woonhuizen, waaronder Waterschapslaan 15.
En daar kwam recent een verontrustend bericht over binnen …:
muztent1 - 1

… namelijk dat het mag worden gesloopt. Dat zou toch een ‘merkwaardige’ omgang met lokaal erfgoed zijn …
insta-watersch

Schermafbeelding 2021-09-03 om 10.34.06

3 gedachten over “Van Sijmons naar sloop (?)

 1. 30 juli 2021 citeerde het NRC reeds Roberto Saviano -Nederland is een van de misdadigste landen ter wereld . Afgelopen zondag legde diezelfde Roberto Saviano het nog eens fijntjes uit in Buitenhof hoe de spelletjes gespeeld worden in ons land . Recent was er een publicatie dat het meest smerige geld zich zetelt in Blaricum en Bloemendaal . . Aldus SCHANDALIG & Schandalig beleid van de Blaricumse Gemeentelijke ambtenaren . DE SLOOP van genoemd woonhuis annex atelier MOET worden tegengehouden . Of is er een ondertafelbeleid ? Reaktie van Maria Piel .

  Geliked door 2 people

  1. Betreffende publicatie over belastingontwijking in met name Blaricum en Bloemendaal heb ik gelezen. Baarle-Nassau completeert het trio.

   En zo’n andehalf jaar geleden – als ik mij goed herinner – heb ik een artikel gelezen over hoe het er in Bloemendaal aan toegaat bij het smerige driehoeksspel tussen vermogende particulieren, de Raad en het College van B&W. De honden lusten er geen brood van. Zoals je waarschijnlijk weet is Elbert Roest burgemeester in dat wespennest.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s